De restaurateurs van 2014 ontmoeten elkaar.
De restaurateurs van 2014 ontmoeten elkaar. Foto: Bob Awick

'Orginele en culinaire manier om je buren te ontmoeten'

NAARDEN - Het evenement 'Vesting aan tafel' gaat zijn vijftiende jaar in. Op 21 juni openen een stuk of vijftien thuisrestaurants hun deuren voor mede-Vestingbewoners.

"Een orginele en culinaire manier om je buurt te leren kennen", vertelt een van de huidige initiatiefnemers, Saskia Staartjes. "Het concept is eenvoudig: je geeft je op als restaurant en laat iedereen in de Vesting via een flyer weten wat je gaat koken. Dan ben je een restaurant. Andere Vestingbewoners schrijven zich in om bij je te komen eten. Het is de ideale manier om elkaar te leren kennen en vanaf het eerste begin was het een succes."

Het idee kwam van twee families die vijftien jaar geleden in de Vesting kwamen wonen en hun buren wilden leren kennen. Het werkt nog steeds. Vorige week was er een borrel voor alle mensen die dit jaar koken. Staartjes: "We staan nu op twaalf thuisrestaurants en hebben nog plek voor een paar meer. Het zou mooi zijn als we in dit lustrumjaar ook vijftien eetlocaties hebben." Opgeven kan bij de familie Meijer (6943900), de familie Boertje (6944356) of de familie Vles (6933596).