'Bedankt voor alles wat u voor de samenleving heeft gedaan...'

BUSSUM - Als dank voor hun jarenlange werk hebben 5 Bussumers vlak voor het weekend een koninklijke onderscheiding gekregen. Paul Schneiders, Rob Hendrikse, Cees Koertse, Marlène Potjer en Jenny Visser-van Vliet werden totaal verrast. Ze kwamen samen met familie en bekenden naar het gemeentehuis, waar de burgemeester klaar stond met de eretekens, een bloemetje en champagne.

Paul Schneiders
Anders dan de anderen werd auteur Paul Schneiders benoemd tot 'Ridder in de Orde van Oranje-Nassau'. Hij schreef een hele reeks boeken over de geschiedenis van Naarden, Bussum en de rest van de streek.

Rob Hendrikse
Ras-Bussumer Rob Hendrikse was jaren geleden de bedenker en aanjager van shantykoor 'Het Ruime Sop'. Ook was hij raadslid. "Het voelt voor mezelf een beetje als een soort drang om veel te doen. Om jezelf een beetje op de kaart te zetten. Heel gek, maar zo voelt het."

Cees Koertse
Koertse werd geëerd voor meer dan 30 jaar werk voor de Bussumse brandweer. Als brandweerman heeft hij branden geblust, maar daarnaast behoorde de Bussumer ook tot het team dat collega's steunde na traumagevallen.

Marlène Potjer
VVD- raadslid Marlène Potjer werd bedankt voor haar werk voor onder andere school De Hoeksteen. Onder haar hoede werd onder andere het schoolgebouw verbouwd. Ook doet ze veel voor de Koepelkerk. Zo werkt ze onder meer als voorganger.

Jenny Visser-van Vliet
Jenny Visser-van Vliet werd bedankt voor haar werk voor de Bussumse ouderen. Dat doet ze al meer dan een kwart eeuw. Ook doet ze veel voor de kerk.

'Het voelt voor mezelf een beetje als een soort drang om veel te doen'