Afbeelding

Joey Kluvers

Barista bij Coffee Culture
Geboren en getogen Naarder

Hoeveel kopjes koffie zet je per week?
"Zo rond de 1.200, schat ik. Waarvan zo'n 600 op zaterdag."

Elke keer weer met liefde bereid?
"Vroeger was koffie de afsluiter van het diner, niets bijzonders. Maar de koffiecultuur verandert: mensen zijn door reizen en de komst van grote koffieketens betere koffie gewend. Een cappuccino kost toch 2,80 euro, dus dan raffel ik een kopje koffie niet af."

Maak je mooie latte art?
"Ik maak appeltjes, blaadjes, hartjes en indiaantjes in het melkschuim. Vorige jaar ben ik achtste geworden op de Nederlandse latte art kampioenschappen."

Wat is je favoriete plek?
"Ik ben een fervent karpervisser en vind het heerlijk om, na een week hard werken, in alle rust met mijn vrienden aan de Vestinggracht te zitten. Dat vissen is een serieuze hobby: we slapen er ook. Een tent, stretcher, slaapzak en hengels gaan mee."

Hoe groot was de grootste?
"Karpers meet je aan hun gewicht, niet aan de lengte. Een van 10,5 kilo. Ongeveer een meter lang."

Wat zou je doen als je één dag burgemeester van Naarden was?
"Ik zou nog meer een paradijsje van de Vesting maken zodat er meer toeristen komen en dat gezeur over de verkoop van de vestingwerken ophoudt."

Welke poster hing er vroeger boven je bed?
"Jari Litmanen van Ajax."

Wat zou je doen met een miljoen?
"Ik heb verschillende plannen voor verschillende bedragen. Eerst geef ik een deel aan mijn ouders en schoonouders voor een leuke oude dag. En dan een deel aan mijn zus en schoonzus. Dan ga ik een paar weken op vakantie naar Aruba met al mijn vrienden. En de rest gaat op de bank."