Afbeelding
Foto:

Ellen Wennink-de Booij

Kunstenares
Exposeert vanaf 8 maart in Burkin' Art
Naardense sinds 1985

Je schildert?
"Ik geef schilder- en tekenlessen bij buurthuizen en in mijn eigen atelier. Aan volwassenen en kinderen, bijvoorbeeld bij de SCAN. Verder maak ik (dier)portretten en buurtkunstprojecten. Bijvoorbeeld de muurschildering op de Keizer Ottoweg, het zit-speelelement op het Binnenhof en de stapstenen op de Abraham Kuyperlaan."

Mondriaan of Rembrandt?
"Na lang nadenken… Mondriaan. Vanwege zijn 'zoektocht naar het gevoel van schoonheid', zoals hij dat eens zelf omschreef."

Welk Naarder nieuws volg je?
"Alles wat te maken heeft met mijn woonwijk, de Keverdijk. De werkzaamheden aan het riool en de openbare ruimte ga ik volgen. Ik ben blij dat er eindelijk iets gedaan wordt aan de septic tanks."

Wat zou je doen als je één dag burgemeester van Naarden zou zijn?
"Een (kunst)activiteit organiseren waar alle Naarders elkaar op informele manier kunnen ontmoeten. En ik zou er ook een subsidie voor opzetten. Het is zo belangrijk dat mensen elkaar leren kennen en elkaars raakvlakken ontdekken in plaats van vooroordelen over elkaar aan te nemen."

Op wie ga je stemmen 19 maart?
"Op Wil de Vries-Kempes van GroenLinks. We hebben in Naarden mensen nodig die de verbinding kunnen leggen tussen de politiek en de bewoners, en die het algemeen welzijn voorop stellen. Wil de Vries-Kempes is voor mij zo iemand."

Waar zullen we eens op proosten?
"Dat 2014 een jaar wordt waarin we uitdagingen zien in plaats van obstakels. En dat we als samenleving harmonie mogen ervaren, ondanks de schijnbare verschillen tussen mensen."