Lessen Biodanza starten 5 maart

BUSSUM - Wie zich lekker wil voelen door te dansen, kan vanaf 5 maart terecht bij de lessen Biodanza van Annabelle Bruining. Elke woensdagavond geeft ze dansles in basisschool de Hoeksteen aan de H. Kamerlingh Onnesweg.

Biodanza is een bijzondere vorm van dansen, legt Bruining uit. "Iedereen is welkom. Je leert geen pasjes en je hoeft niet over danstechniek te beschikken. Sommige oefeningen doe je alleen en andere samen met de groep."

Muziek staat centraal bij Biodanza. In de lessen wordt gedanst op verschillende muziekstijlen, variƫrend van klassiek, salsa en pop tot Afrikaanse ritmes en Zuid-Amerikaanse muziek. "De muziek wordt ervaren door het hele lichaam, het komt niet alleen binnen door het oor", zegt Bruining. Om lekker te kunnen bewegen, raadt Bruining los zittende kleding aan. Schoenen zijn niet nodig. "We dansen het liefst op blote voeten."

Biodanza is ontwikkeld door de Chileense antropoloog Rolando Toro Araneda. Hij onderzocht de effecten van muziek op de beweging en de emoties bij mensen.