De oprichtingsavond op 3 februari werd goed bezocht.
De oprichtingsavond op 3 februari werd goed bezocht. Foto: Lisa van Dorp

Naarden-Vesting krijgt
eigen bewonersplatform

NAARDEN - De gemeente krijgt er een vijfde buurtplatform bij. Een aantal Vestingbewoners is druk doende met de officiële oprichting van 'Bewonersplatform Vesting'.

De notaris maakt deze week de statuten in orde, vertelt voorlopig voorzitter Jan Breukink (65). Samen met zes anderen is hij druk in de weer met de nieuwe club die de Vestingbewoners moet vertegenwoordigen bij de gemeente. "We zijn allemaal wat ouder, dus we willen ook jongeren in het bewonersplatform. Ouders met kinderen kijken anders tegen zaken aan."

De eerste algemene ledenvergadering, waarmee de club officieel van start gaat, staat gepland vóór de verkiezingen op 19 maart. Het initiatief voor de oprichting ligt bij participatiewethouder Wil de Vries-Kempes, vertelt Breukink. "De Vesting is de enige buurt van Naarden die nog geen bewonersoverleg heeft." Doel van het platform wordt het geven van (on)gevraagd advies over zaken die spelen in de Vesting. "Net als bij de andere buurtverenigingen", zegt Breukink. "Ook onze werkwijze wordt vergelijkbaar. Als er een issue is, zetten we er een werkgroep op."

Issues
Nu spelen er in het drukke stadscentrum meer issues dan in de andere wijken van Naarden. Neem de herinrichting van het Ruysdaelplein en de discussie over het parkeren tijdens evenementen. Wordt een bewonersplatform een nieuwe speler in de politieke besluitvorming? Breukink: "Alle partijen hebben belang bij de evenementen in de Vesting. Maar het is denkbaar dat de meningen niet altijd parallel lopen. Neem de autovrije zondagen. Een succes, zegt de ondernemersvereniging, maar ik heb ook bewoners gehoord die niet blij waren met de verkeersoverlast die de afsluiting van de Marktstraat met zich meebracht."