Afbeelding
Foto:

Marijke Schipper

Theatermaker, actrice, zangeres en stem- en trainingsacteur 
38 jaar oud
Bussumse sinds 7 jaar

Waarom speel je bij de mensen thuis?
"Ik speel ook in het theater, maar mijn voorstelling De Oppas speel ik in huiskamers bij mensen thuis. In het begin sleepte ik het decor, een huiskamer, mee naar de theaters. Mijn regisseur kwam op het idee bij mensen thuis te spelen. Het intieme en interactieve spel past heel goed bij mij én bij de voorstelling."

Staat de voorstelling dicht bij jezelf?
"Ja, heel dicht. In het laatste jaar van mijn theateropleiding werd mijn dochter geboren en het moeder-zijn vond ik zo'n heftige ervaring dat ik niet anders kon dan daar een voorstelling over maken."

Waar kunnen we je voor wakker maken?
"Mijn zoontje heeft jaren slecht geslapen en dat gaat nu eindelijk wat beter. Laat mij maar lekker slapen."

Waar in Bussum ben je vaak te vinden?
"Op de heide, bij Spant! en in het Filmhuis. Ook in het dorp kom ik graag en ik sport bij Femmefit."

Wat doe je in je vrije tijd?
"Tijd doorbrengen met m'n gezin en ik blijf dol op Amsterdam waar ik vandaan kom. Ik ga graag met vriendinnen naar het theater of de film."

Wat zou je doen met een miljoen?
"Twee voorstellingen maken. Een slapstick-achtige voor kinderen waarbij ze kunnen schaterlachen en ze een 'ik ben goed zoals ik ben'-gevoel krijgen. En een voor volwassenen, waarbij de herkenbaarheid zorgt voor een lach en een traan. Na de voorstelling kunnen ze opgelucht naar huis met het idee dat de boog niet altijd zo gespannen hoeft te zijn. Beide voorstellingen bied ik dan gratis aan."

Met wie wil je nog een goed gesprek?
"Brigitte Kaandorp. Men zegt soms dat ik op haar lijk als ik speel. Ik zou vragen of ze gelukkig is met wat ze doet. Stiekem zou ik natuurlijk wel een beetje Brigitte willen zijn."