Afbeelding
Foto:

John Resink

Associate Partner bij InterExcellent executive management
Naarder sinds 1987

Executive management?
"
Ik adviseer directies bij strategische besluitvorming, verbetermanagement en cultuurvraagstukken. Daarnaast coach ik mensen bij keuzes in hun maatschappelijke carrière."

Welk NaarderNieuws houdt je bezig?
"
Eigenlijk alles: sport, cultuur, politiek. Maar in het bijzonder de problematiek omtrent het eigenaarschap en financiering van de Vestingwallen en de samenvoeging van gemeentes."

Wat zou je doen als je één dag burgemeester van Naarden zou zijn?
"
Zorgdragen voor een samenhangende en consistente langetermijnvisie. Zoals er nu gemarchandeerd wordt met de 32-36 sociale huurwoningen uit het Storkplan - "…daar niet, maar we hebben nog een gaatje langs de Amersfoortsestraatweg gevonden…"- kan niet. Ik zou graag zien dat er een visuele vervloeiing plaatsvindt tussen de schootsvelden en de groene wijken rondom de Vesting. Naarden als parkstad: een culturele en groene oase binnen de nieuwe, grotere gemeente."

Wat zou je doen met een miljoen?
"Voor heel lang zeker stellen dat er 's winters sfeerverlichting in de Vesting is. Daarnaast een gift aan het Nationaal Fonds Kinderhulp en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw."

Op wie ga je 19 maart stemmen met de gemeenteraadsverkiezingen?
"
Ik ben een overtuigd liberaal; vrijheid voor het individu. Overigens wel met de daarbij behorende verantwoordelijkheid voor mens en maatschappij. Praktisch betekent dat de keus uit VVD of D66."

Wie is je favoriete Naarder politicus?
"
Jan Geu ten Wolde van de VVD. Een man die vanuit het liberale gedachtegoed inkleuring geeft aan de langetermijnvisie. Daarnaast past hij met zijn liefde voor paarden en koetsen prima in de parkstadgedachte."

Waar kunnen we je 's nachts voor wakker maken?
"Pfff… ik ben een goede slaper en al die andere dingen doe ik overdag."