Afbeelding
Foto:

Jeanette de Brauwer-Calis

Naardense sinds 1971
Secretaris bij WOC Bellefleur

Wat vind je de leukste activiteit van Bellefleur?
"Jeu-de-boules. Een groot aantal enthousiaste mensen, er is zelfs een groep gastvrouwen, doet aan deze sport op de baan bij Bellefleur."

Wat doe je zoal bij Bellefleur?
"Als secretaris schrijf ik vergaderingen uit die ik vervolgens notuleer, uitwerk en verspreid. Verder onderhoud ik de contacten met alle vrijwilligers, zoals de gastvrouwen en -heren, klusvrijwilligers, begeleiders van activiteiten en de coördinatrice van Bellefleur, Kati Lipusz."

Wat zou je doen met een miljoen euro?
"Eerst een rondje kinderen en kleinkinderen, een lekker etentje met z'n allen, daarna het geld op de bank en gewoon lekker verder leven zoals ik nu ook al doe."

Met het oog op de verkiezingen: wat kan er beter aan de ouderenzorg in Naarden?
"Zullen we daar nog een extra pagina aan wijden? Ik heb altijd gewerkt in de gezondheids- en ouderenzorg, maar ik heb inmiddels het idee dat door de bezuinigingen in de zorg op vele vlakken gaten gaan vallen. Geld is niet alles, de mens is toch voor mij het belangrijkste met échte persoonlijke behandeling zonder, verplichte, wekker in de hand."

Wat zou je doen als je één dag burgemeester van Naarden was?
"Ik zou gezellige activiteiten bedenken in en buiten de Vesting. En als ik dan langer burgemeester zou blijven dan ging ik stage lopen bij burgemeester Joyce Sylvester, want ik vind dat zij het heel goed doet."

Waar kom je het liefst in Naarden?
"Elke week loop ik met mijn zwager een 'rondje Vesting'. Heerlijk rustig, mooie omgeving en de vestingwerken blijven altijd mooi om er te wandelen."

Op wie ga je stemmen met de gemeenteraadsverkiezingen in maart?
"Ik ben voor persoonlijke vrijheid en verantwoordelijkheid, dus je kunt wel raden hoe ik stem. Dat ga ik binnenkort weer doen bij Bellefleur, want ook voor de verkiezingen zet Bellefleur haar deuren open."