Mooi Naarden overhandigt de wethouder 350 handtekeningen.
Mooi Naarden overhandigt de wethouder 350 handtekeningen. Foto: Bob Awick

Mooi Naarden overhandigt wethouder 350 handtekeningen

NAARDEN - Vereniging Mooi Naarden heeft vorige week een petitie met zo'n 350 handtekeningen aangeboden aan wethouder Adriani. Daarin wordt het gemeentebestuur opgeroepen om met een visie te komen op de voorzieningenstrook langs de Amersfoortsestraatweg.

Adriani kreeg de petitie bij de voorronde die de raad hield over het onderwerp. Hoewel de petitie nog uit november stamde en de raad de Amersfoortsestraatweg die avond op de agenda had staan, had Mooi Naarden besloten de petitie toch te overhandigen, 'als signaal'. Met de steunbetuigingen onderstreepten de omwonenden het belang dat ze hechten aan deelname aan het proces waarin besloten wordt over hun buurt. Geen punt, vond de wethouder. "De petitie is opgehaald op het moment dat de buurt in een hele bedreigende situatie zat. Dat ze die handtekeningen niet onder zich wilden houden, begrijp ik heel goed."

Op de voorronde spraken raadsleden voor het eerst over het voorstel om de nieuwbouwprojecten Stork en Amersfoortsestraatweg te splitsen. Volgens de wethouder moeten die plannen losgekoppeld worden, zodat Stork kan starten. "De planvorming voor Stork is klaar. Voor de Amersfoortsestraatweg nemen we rustig de tijd en vragen we toestemming om een visie te ontwikkelen." Die visie moet duidelijk maken hoe de Amersfoortsestraatweg er in de ideale wereld uitziet. Adriani: "In het visietraject gaan we de rommelige entree naar de Vesting vrij inrichten. Wat we daarvan echt kunnen verwezenlijken hangt weer af van de grondeigenaren." In de visie moet in elk geval een plekje gevonden worden voor de 32-36 sociale huurwoningen die oorspronkelijk op het Storkterrein gepland waren.
Volgende week buigt de gemeenteraad zich over de kwestie. Adriani: "Ik heb goede hoop dat de raad meegaat in deze manier van behandelen."