Sharon Vreugdenhil geeft Hot Yoga

NAARDEN - Boven zwembad De Lunet aan de Amersfoortsestraatweg zit Hot Yoga Studio Gooi. Sharon Vreugdenhil geeft er Hot Yoga: klassieke yoga-oefeningen in een verwarmde ruimte. De essentie van de lessen: 'zweet, stretch en transformeer'.

Vreugdenhil: "Hot Yoga is leuk en intensief, een total body workout die geschikt is voor iedereen: mannen en vrouwen, van jong tot oud, van beginners tot gevorderden, of je nu lenig bent of niet." Door het doen van de oefeningen in de warmte worden spieren en gewrichten op een veilige manier opgerekt. Ook het reinigingsproces wordt bevorderd door de warmte.

Vreugdenhil zelf was na een keer verslaafd. "Aan het eind van mijn eerste les was ik niet alleen bezweet, uitgeput en een ervaring rijker, maar wist ik direct dat ik zelf hot yoga-teacher wilde worden en hot yoga met zoveel mogelijk mensen wilde delen." Volgens Vreugdenhil, die een opleiding tot hot yoga-docent bij Absolute Yoga in Thailand volgde, helpt yoga mensen bewust te worden van hun lichaam. "Yoga leert je om een verbinding te maken tussen lichaam en geest."