Lekker lowbudget sporten aan de Landstraat.
Lekker lowbudget sporten aan de Landstraat. Foto: Bob Awick

'Het voelt goed dat je mensen echt kunt helpen'

BUSSUM - Met oudejaarsavond nog maar net twee weken achter de rug zou je zeggen dat veel mensen staan te trappelen om naar de sportschool te gaan en aan hun goede voornemens te werken. Het perfecte moment voor sportschool Fitness4Me om de deuren te openen. De kersverse sportschool startte zaterdag aan de Landstraat.

door Sjoerd Stoop

Nu heeft Bussum meerdere sportscholen, maar aan de Landstraat gaat het anders dan anders. "We werken met een lowbudgetsysteem, maar we hebben een complete sportschool. Zo hebben we luxe apparaten en kunnen mensen ook gewoon douchen en naar onze sauna gaan. We hebben alles wat de dure sportscholen ook hebben", zegt ondernemer Sjoerd Bakker. "We hebben ook gewoon een complete groep ervaren sportcoaches rondlopen op meerdere dagen per week voor hulp. En dat allemaal voor het lage bedrag van 15,95 euro. Daarvoor mag je echt alles komen doen."

Aan sportapparaten geen gebrek. De twee etages hoge sportschool heeft voor alle soorten sporters genoeg te doen. "We hebben beneden het krachthonk staan waar vooral de mannen lekker hun gang zullen gaan. We hebben halters hangen van alle soorten en maten, maar we houden het wel beperkt. De meeste mensen kunnen daar prima mee aan de slag, alleen de echte bodybuilders moeten we teleurstellen. We houden het puur op het gezonde sporten zelf", vertelt Bakker over de eerste etage. "Boven hebben we de rest van de apparaten staan. Je moet denken aan de loopbanden, de crosstrainers en ga zo maar door. Mensen kunnen daar zelf mee aan de gang. Onze sportcoaches kunnen helpen en weten exact waar je op moet letten als je aan de slag gaat."

Leden van de sportschool kunnen ervaren sportcoaches verwachten. "We hebben een vast team rondlopen van 4 man, maar er lopen ook nog andere coaches rond. Alles om samen met de mensen stappen te zetten om hun doel te halen. Het voelt goed dat je mensen echt kunt helpen en ze aandacht kan geven om af te vallen om maar wat te noemen. Dat gaan we dus ook zeker doen."

De sportschool komt over van onze hoofdstad. Daar staat het team al twaalf jaar klaar om sporters te helpen. "We hadden al langer plannen om wat meer te doen, om nog meer mensen te kunnen helpen. We hebben veel andere gemeenten bekeken, maar Bussum trok ons meteen. We kwamen een leuk pand tegen en zagen het al snel voor ons. We hebben het pand van top tot teen verbouwd. Je moet je voorstellen dat er heel wat moet veranderen als je weet dat ons pand eerst een beddenzaak was. De verbouwing heeft wel even geduurd. Nu kunnen we echt van start gaan. We hebben al veel aanvragen gehad, mensen hebben ons al gevonden. Het gaat erg snel allemaal. We hopen dat het een groot succes wordt."

Aan sportapparaten geen gebrek bij Fitness4Me