Honden doden schaap

NAARDEN - In een weiland aan de Oud-Huizerweg hebben loslopende honden zaterdag twee schapen aangevallen. De dieren waren zo toegetakeld dat de veearts er een moest laten inslapen. Een buurtbewoonster handelde snel en isoleerde de honden tot de politie kwam.

De eigenaar van de schapen, boer Gerard de Graaf, maakte twee jaar geleden ook al zoiets mee. "We schrokken ons rot zaterdag. We dachten meteen aan de vorige keer, toen zeventien van onze schapen aan de Oostdijk werden opgejaagd en doodgebeten door twee loslopende honden", vertelt De Graaf. De Naarder heeft zijn beste schapen op het weiland bij landgoed Oud-Naarden staan. "Op die rustige plek staan onze 50 fokooien die in het voorjaar de lammeren brengen. De twee aangevallen schapen waren ook drachtig."

Volgens de politie lieten twee dames uit Huizen zaterdagochtend hun honden uit bij de Naarder Eng. De Heidewachtel en Duitse Staander zaten niet aan de riem omdat het een losloopgebied is en het duo ging ervandoor. Nadat de baasjes tevergeefs naar hun huisdieren hadden gezocht, gingen de dames onverrichter zake naar huis.

Anna Brusse (53), die tegenover het weiland aan de Oud-Huizerweg woont, kreeg die ochtend een telefoontje van haar buurvrouw. "Er zitten honden in de wei bij de schapen en het gaat niet goed." Lees verder op pagina 3.