Stemmen tijdens de vorige gemeenteraadsverkiezingen.
Stemmen tijdens de vorige gemeenteraadsverkiezingen. Foto: Bob Awick

Ervaren politici voeren
lokale kieslijsten aan

NAARDEN - De Naardense politieke partijen hebben hun kieslijsten bekendgemaakt voor de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart. Een rondje langs de partijen leert dat er weinig verrassingen zijn. Ervaren fractievoorzitters en een wethouder voeren de kieslijsten aan. Maar lager op de lijst staan ook wat nieuwkomers.

door Lisa van Dorp

De VVD gaat de verkiezingen in met fractievoorzitter Miriam van Meerten-Kok op 1, gevolgd door de raadsleden Rob Niehe en Jelmer Kruyt. De hoogstgenoteerde nieuwkomer bij de VVD is Ilse Milin, op plaats vier. VVD-wethouder Henk Lanting sluit de kieslijst. Bewust, reageert hij. "Het betekent dat ik na de verkiezingen niet terugkom in de lokale politiek. Ik heb andere plannen met mijn leven dan een tweede termijn wethouderschap."

Ook D66 koos voor fractievoorzitter Olaf Vroom als lijsttrekker, gevolgd door raadslid Trude Schermer. Op drie vinden we de eerste nieuwkomer, fractiesecretaris Koos de Haan. Raadslid Rik Lammers wilde na acht jaar lokale politiek een niet-verkiesbare plaats. Bij GroenLinks wel een paar wijzigingen. Wethouder Wil de Vries-Kempes voert weer de lijst aan, met raadslid Paul Straver op twee. Maar op de plaatsen twee tot en met vijf staan drie nieuwkomers in de lokale politiek: Dries Bertelink, Maria van Rooyen en Richard Habraken. Fractievoorzitter Schreuders en raadsleden Guinée en Rapati houden ermee op.

Bij de PvdA voert fractievoorzitter Lars Voskuil de lijst aan, gevolgd door raadslid Rolien Bekkema. Op drie staat Imane al Makroudi, ook een nieuw gezicht. Bij het CDA staat fractievoorzitter Marleen Sanderse op één. Op plaats twee een nieuwkomer, het huidige steunfractielid Herman de Hollander. Raadslid Frans Eijpe staat op drie.