Politieheli vindt inbreker

NAARDEN - De politie heeft vrijdagavond 27 december, met hulp van de politiehelikopter, twee woninginbrekers aangehouden nabij de Brediusweg. "We konden ze pakken doordat mensen ons belden", zegt wijkteamchef André van de Beld. "Hier worden we blij van."

Een bewoner aan de Naarder kant van de Brediusweg belde vrijdagavond om 23.05 uur naar de politie omdat hij iets raars had gezien in zijn achtertuin. De Naarder had twee mensen langs zijn huis richting de achtertuin zien lopen en vermoedde dat het tweetal op inbrekerspad was. De politie was snel ter plaatse. Om 23.11 uur vond een agent de twee mannen in een nis bij de tuin aan de Brediusweg. De politieman kon een arrestatie verrichten: een 28-jarige man uit Kortenhoef. De tweede man ging er snel vandoor via de schutting van de buren.

"We hebben de wijk meteen afgesloten en een politiehond ingezet", vertelt een politiewoordvoerder. "We vonden een boormachine in de tuin van de buren. Waarschijnlijk weggegooid door de gevluchte inbreker." Bij de zoektocht naar de tweede verdachte werd naast een hond ook een helikopter ingezet. De bemanning van de helikopter zag na enige tijd een warmtebron in een tuin aan de nabijgelegen Hindelopenlaan. Weggedoken in de struiken zat een 41-jarige man uit Zeewolde. Hij werd aangehouden.

Bij beide verdachten trof de politie autosleutels aan. Een van de auto's bleek geparkeerd op de carpoolplaats in Blaricum, de andere stond om de hoek aan de Amersfoortsestraatweg. In een van de auto's werd inbrekersmateriaal gevonden, zoals boren en een breekijzer. Beide auto's zijn in beslag genomen. Volgens Van de Beld is het tweetal bij de politie bekend. "Het is opvallend dat sinds deze mannen gepakt zijn, dit soort inbraken in de regio is gestopt." De twee mannen zitten nog vast.