Mark Overliese, wijkagent

Mijn wens voor de Naarders in 2014 is dat ik hoop dat het een gezond en bovenal veilig jaar wordt. Ik hoop dat de Naarders nog meer bereid zijn te waken over elkaars eigendommen door verdachte situaties snel aan de politie te melden. Wij zullen er in ieder geval alles aan doen de wijken nog veiliger te maken.

Ik hoop dat de kinderen van Naarden zich nog meer dan nu het geval is, gedragen in het uitgaansgebied van Bussum. In 2014 is het onder de 18 niet meer toegestaan alcohol te nuttigen. Nu nog hebben wij in het weekend regelmatig last van dronken en lastige pubers die niet beseffen dat hun gedrag wordt ingegeven door overmatig alcoholgebruik. Ouders weten vaak niet waar hun kinderen zijn en al helemaal niet wat ze doen. Pas als wij de jeugd thuisbrengen komt het besef. Ik hoop dat ouders op voorhand de dialoog met hun kinderen willen aangaan en niet onderschatten wat de gezondheidsrisico's zijn van alcoholgebruik door kinderen.

Tenslotte hoop ik op een veilig verloop van de jaarwisseling. Ikzelf heb die nacht dienst en met mij vele andere hulpverleners en ik hoop dat wij elkaar de hand kunnen drukken.


Marije van Proosdij, voorzitter Ondernemersvereniging Naarden-Vesting

Ik hoop voor 2014 dat ondernemers in de Vesting een goed jaar tegemoet gaan waarin we de mooie samenwerkingen van dit jaar met elkaar voort kunnen zetten en uit kunnen breiden. Op deze manier zorgen we met elkaar voor een levendige Vesting. Ik wens alle ondernemers en uiteraard alle Naarders een succesvol, maar vooral ook gezond 2014 toe!


Prins Ravel XLVIII

Voor 2014 wens ik een ieder een gelukkig Nieuwjaar, vol vreugde en geluk, maar vooral een goede gezondheid. Verder hoop ik u, als Prins Ravel XLVIII, in de Lunet te mogen ontmoeten bij het Sterrenfestival op vrijdag 31 januari, op de Pronkzitting op zaterdag 1 februari en tijdens het grote Carnaval in de eerste week van maart.

Met carnavaleske groet,

Prins Ravel XLVIII, C.V. De Vestingnarren


Bas Kreuger, directeur Vestingmuseum

Waar ik op hoop voor 2014 is dat we met het Vestingmuseum een stap naar de toekomst zouden kunnen zetten, een stap die ons ook de komende 50 jaar een relevant museum laat zijn, een enerverend museum dat bezoekers en Naarders bindt in hun liefde voor de Vesting en de geschiedenis die in Naarden overal om ons heen is. Of die toekomst nu op bastion Turfpoort ligt of op bastion Oranje, wie er ook de nieuwe eigenaar van de vestingwerken mag worden, het Vestingmuseum wil een plek zijn die meer is dan alleen een museum over de geschiedenis. We willen een platform zijn voor tentoonstellingen en evenementen en zo bijdragen aan het behoud van dit unieke stuk (wereld)erfgoed.


Wim Verest, ex-raadslid GroenLinks

Ik wens de inwoners van Naarden voor 2014 dat wij een mooie staalkaart van integratie vormen waarop alle inwoners trots kunnen zijn. Dat in alle wijken van Naarden mensen van alle rangen en standen met plezier samenwonen; dat er in elke wijk zowel mensen wonen die veel meer dan een gemiddeld inkomen en vermogen hebben als mensen die met wat minder moeten rondkomen. Dat arm en rijk, dat jong en oud, dat iedereen gewaardeerd wordt op zijn positieve bijdrage aan de samenleving. Dat dus iedereen gelijkwaardig met elkaar samenleeft en dat Naarden met trots haar stedenbouwkundige diversiteit heeft binnen de stad, maar ook binnen de wijken.

Het lijkt me een mooi begin van 2014 als de Naardense gemeenteraad daar op 29 januari 2014 een startsein aan geeft door de raadsvoorstellen over Storkterrein en Centrumplan Keverdijk op een zodanige wijze te beoordelen.


Mirjam Schoenmaker, voorzitter wijkpost De Schakel

'Voor elkaar – met elkaar', is mijn Schakelwens voor het nieuwe jaar. Tenslotte is samenwerking de sleutel tot succes, met saamhorigheid eveneens hoog in het vaandel. Voor De Schakel wens ik in 2014 lentevoorspoed, zomerse warmte, herfstgeluk en winterse geborgenheid. En voor elkaar veel genegenheid, veiligheid, eerlijkheid en vriendelijkheid. Verder wens ik Naarden en de inwoners een bruisend, stralend en sociaal nieuwjaar toe. Met veel wijsheid, goede gezondheid en liefde voor elkaar. Alles wat eenieder voor zichzelf wenst, wens ik u van harte toe.


Joyce Sylvester, burgemeester

Ik wens alle inwoners van Naarden voor 2014 gezondheid toe en voorspoed, zowel privé als in het werk. En ik hoop dat alle Naarders ook in het nieuwe jaar weer volop zullen genieten van al het moois dat onze stad te bieden heeft.


Lars Voskuil, fractievoorzitter PvdA Naarden

Op de drempel van het jaar 2013 spreken wij de hoop uit dat er een einde komt aan de economische crisis. Te veel mensen staan in onzekerheid en zonder werk aan de kant. Wij spreken de wens uit dat 2014 het jaar wordt van oplossingen, waarin jongeren weer kunnen bouwen aan hun toekomst, waarin ouderen met hun kennis en ervaring weer welkom zijn op de arbeidsmarkt, waarin jong en oud, ook met een smallere beurs, in Naarden kan blijven wonen, waarin mensen de zorg krijgen die ze nodig hebben. Aandacht voor werk, wonen, zorg, onderwijs en jongeren, dat vinden wij rechtvaardig. De PvdA blijft zich ook in 2014 voor deze zaken hard maken. Wij wensen u een sociaal en rechtvaardig 2014!


Daan Rolandus, voorzitter toneelvereniging ToVeNaar

Ik hoop dat ToVeNaar in 2014 weer een positieve impuls krijgt om met elkaar de schouders eronder te zetten.
Ik hoop dat ToVeNaar verlost wordt van de repetitieruimteproblematiek.
Ik hoop dat ToVeNaar er nu eindelijk samen uitkomt met Paul Fagel restaurants over het gebruik van ons theater Klein Arsenaal.
Ik hoop dat tovenaar een inspirerende nieuwe voorzitter vindt.
Ik hoop wederom op een goede samenwerking met onze zustervereniging 'Het Naardens Podium'.
Ik wens ToVeNaar een fijn, gelukkig, gezellig en creatief 2014 toe.
Ik wens de Naarders een tolerant en gelukkig 2014 toe.
Ik wens de Naarders (en de Bussumers en de Muidenaren) een goede start toe om iets moois te maken van de samenvoeging van de drie gemeenten.
Ik wens dat de verkoop van ONZE VESTING NAARDEN niet doorgaat.
Ik wens dat de gemeente Naarden ondanks de bezuinigingen en fusie toch geld voor cultuur en evenementen vrijmaakt.


Henny Redeker-Tober, wordt 4 februari 101

Ik wens dat de economie aantrekt in 2014 en dat er meer werkgelegenheid komt. In mijn jonge jaren heb ik de crisis meegemaakt en zoiets moet niet meer gebeuren. De lezers van de krant wens ik gezondheid, voorspoed en geluk. Voor allen die mij lief zijn wens ik dat ze dit jaar in gezondheid en geluk mogen doorbrengen. Voor mezelf wens ik dat ik 101 word en in mijn appartement kan blijven wonen. In de afgelopen eeuw heb ik veel ontwikkelingen meegemaakt: de telefoon, televisie, reizen per vliegtuig, computers, mobiele telefoon. Ik vind het prachtig dat ik 100 ben. Er waren veel 'ups en downs' in mijn leven en op deze leeftijd is het niet verwonderlijk dat mijn lichaam aan slijtage onderhevig is. Maar dankzij de goede verzorging die ik hier in De Veste heb, word ik iedere ochtend dankbaar wakker.