Op de begraafplaats wordt zondag een bijeenkomst vanwege Allerzielen gehouden.
Op de begraafplaats wordt zondag een bijeenkomst vanwege Allerzielen gehouden. Foto: Bob Awick

donderdag 30 oktober

Benefietconcert

Er wordt weer een benefietconcert gehouden voor de Stichting Poolse Weeskinderen. Het concert wordt gehouden in het Comenius Museum. Er staan meerdere optredens op het programma. Aanvang 20.30 uur, entree € 22,-.

Spieghelavond

Er wordt een speciale Spieghelavond gehouden. Op deze avond worden de drie finalisten van de schrijfwedstrijd die de bibliotheek heeft uitgeschreven bekendgemaakt. De drie beste verhalen zullen worden voorgelezen door dorpsdichter Gaston Bannier en de avond wordt gepresenteerd door de Bussumse schrijver Rudolf Geel. De muziek wordt verzorgd door het Trio C tot de Derde, zigeuner- en balkanmuziek. Aanvang 20.00 uur, entree € 7,-.

Orgelconcert

In de Verlosserkerk vindt een orgelconcert plaats. Er staat een gevarieerd en boeiend programma klaar. Aanvang 19.45 uur, entree gratis.

Klaverjassen

De Schakel opent weer de deuren voor klaverjassen. Belangstellenden kunnen langskomen om mee te doen. Aanvang 19.00 uur.

vrijdag 31 oktober

Najaarsconcert

Koor Deo Juvante houdt haar najaarsconcert in de Grote Kerk van Naarden. Behalve Deo Juvante zal het duo Elly & Rikkert acte de présence geven. Het koor en de solisten worden begeleid door Jan Vayne aan de piano en Henk Strootman aan het Domusorgel. Aanvang 20.00 uur, entree € 15,-. Kaarten te koop op www.deojuvante.nl.

Halloweenzwemmen

Sportcentrum De Lunet houdt vrijdag Halloweenzwemmen. Tussen 19.00 en 20.30 uur kan de jeugd komen griezelen en zwemmen. De avond is voor kinderen van 6 t/m 13 jaar met een A-diploma. Entree € 6,50.

Spelletjesmiddag

Elke vrijdagmiddag is er in De Palmpit aan de Koekoeklaan spelletjesmiddag en vanaf 12 november ook op woensdagmiddag van 14.00 – 16.00 uur. Alle voorkomende spellen kunnen worden gespeeld, ook digitaal. Deelname gratis.

Duurzaamheid

Buurtcentrum 'Achter de Linde' aan de Godelindedwarsstraat houdt een bijeenkomst voor geïnteresseerden in twee actuele, duurzame ontwikkelingen die helemaal in de huidige tijdgeest passen: samenwerking in je eigen buurt en hoe kan ik mijn huis energieneutraal maken. Aanvang 19.30 uur.

zaterdag 1 november

Kunstenaars

Kunstenaars openen weer de deuren aan de Godelindestraat, Waltherlaan, Lothariuslaan en Radboudlaan voor 'Kunst in de Wijk'. Tussen 11.00 en 17.00 uur worden de kunstwerken geëxposeerd voor belangstellenden.

Theater

Het Goois-toneel speelt een klucht in theater Spant! Op het programma staat 'De ooievaar vergist zich'. Aanvang 20.15 uur, kaarten € 12,-. Te koop aan de kassa of via 06-18568881.

Fancy Fair

In de Majellakapel aan de Iepenlaan wordt een Fancy Fair gehouden. Er wordt van alles verkocht. Van boeken en cd's tot speelgoed. De Fancy Fair is van 10.00 tot 14.00 uur.

Braderie

Op de Mackaylaan wordt van 9.00 tot 15.00 uur een braderie gehouden. Er zijn diverse kramen met mooie artikelen van buitenaf. Ook zijn er verse oliebollen en appelbeignets bij Bakkerij Kwakman. Voor de gezelligheid is er een draaiorgel aanwezig.

zondag 2 november

Lezing

Door dhr. Henk Griffioen wordt een lezing gehouden in De Palmpit aan de Koekoeklaan met de titel 'Dakloos: Keuze of Noodlot'. Aanvang 14.30 uur, entree € 4,-.

Spelletjesmiddag

Elke vrijdagmiddag is er spelletjesmiddag in De Palmpit aan de Koekoeklaan van 14.00 – 16.00 uur. Alle voorkomende spellen kunnen worden gespeeld. Deelname € 1,- per middag.

Allerzielen

Op 2 november, Allerzielen, de dag waarop veel mensen hun overledenen gedenken, wordt een muzikale herdenkingsbijeenkomst in de Koepelkerk gehouden. Tijdens deze bijeenkomst zal het Vocaal Ensemble Magnificat Emmen o.l.v. van organist/dirigent Daniel Rouwkema het prachtige Requiem van Maurice Duruflé ten gehore brengen. Aanvang 19.30 uur.

Allerzielen

Op de Oude Rooms Katholieke Begraafplaats aan de Nieuwe Hilversumseweg wordt Allerzielen gehouden. De Eucharistieviering zal worden voorgegaan door kapelaan M. Sendecki. Het St. Ceciliakoor verleent eveneens haar medewerking aan de viering. Aanvang 15.00 uur.

zondag 2 november tot maandag 10 november

BoodschappenPlusBus

De BoodschappenPlusBus gaat weer op pad. Zaterdag kunt u mee naar de Pannenkoekenboot in Amsterdam en zondag naar de Hermitage. Maandag gaat de bus naar Gassan Diamonds in Amsterdam en dinsdag naar het Nederlands Volksbuurtmuseum in Utrecht. Woensdag 5 november staat de Euromast in Rotterdam op het programma, donderdag gaat de bus weer naar Amsterdam, maar nu naar het Museum Geelvinck Hinlopen Huis. Vrijdag is er het inmiddels bekende Mistery Dinner. De week sluiten wij af met een bezoek aan Schokland op zaterdag en het Spporwegmuseum in Utrecht op zondag. Aanmelden op 035-7504192.

maandag 3 november

Open eettafel

De Palmpit aan de Koekoeklaan houdt elke maandag- en donderdagmiddag een open eettafel om 17.30 uur met een vers bereide maaltijd. Kosten: soep € 1,50, hoofdmaaltijd € 5,50 en toetje € 1,-, excl. drankjes. Aanmelden: 035-6938786 twee dagen van tevoren voor 12.00 uur. Maximaal 24 personen.

Pannenkoekencafé

De jongeren van de SCAN bakken in De Schakel weer pannenkoeken voor volwassenen. Mee-eten kost € 5,-. Aanvang 16.45 uur. Opgeven op 035-6943262 of 035-6944742.

maandag 3 november tot zondag 9 november

Collecte

Het Alzheimerfonds gaat weer collecteren door heel Naarden. Er worden nog collectanten gezocht. Aanmelden kan op alzheimernaarden@gmail.com of 06-29551844, voor 20 oktober en na 29 oktober.