De skibaan van Rocksteady opent de deuren komend weekend.
De skibaan van Rocksteady opent de deuren komend weekend. Foto: Studio Kastermans

donderdag 11 september

Uurtje Mindfulness

Versa Welzijn, in Wijzer houdt een cursus Mindfullness, Landstraat 80 Bussum. Tijd: van 10.00-11.00 uur. Kosten: € 50,- per serie. Opgeven kan via mail: marian@atma-coaching.nl of tel. 06-16380595.

vrijdag 12 september

Expositie

Galerie Pouloeuff opent de deuren voor een expositie van 4 kunstenaars. Tot en met 9 november exposeren Merel Bekking, Nathalie Duivenvoorden, Mathieu Klomp en Guy Vording. De expositie is te zien tijdens openingstijden van de galerie. Tijdens de officiële opening op zondag 14 september van 14.00 tot 17.00 uur is er gelegenheid om de kunstenaars persoonlijk te ontmoeten.

Cursus

Wijzer aan de Landstraat start met een cursus voetreflexzonemassage. Aanvang 9.30 uur.

Discussiegroep

Vanaf september start op de 2e en 4e vrijdagochtend van de maand van 10.00 – 11.30 uur de discussiegroep weer in De Palmpit aan de Koekoeklaan 3 te Bussum. Hierbij kan met elkaar worden gepraat over de actuele berichten uit de media, onder deskundige leiding van voormalig docent geschiedenis Marius Engelkes. Kosten € 12,50 per jaar, exclusief cursusmateriaal. Voor aanmelding en meer informatie: tel. 035-6930789.

Broodje Plus

Ruimte houdt weer Broodje Plus aan de Brinklaan 36a, naast de Koepelkerk. Vanaf 17.30 uur gaan de deuren open. Van 18.15 tot 19.15 uur bent u welkom voor een heerlijke broodmaaltijd met soep en een snack.

Goed gesprek

Ruimte houdt aan de Brinklaan 36a, naast de Koepelkerk, een goed gesprek over de Bijbel. Aanvang 19.45 uur.

Instuifmiddag

Elke vrijdagmiddag is er in het wijkcentrum 'Spieghelwijck' een instuifmiddag, waar u welkom bent voor een praatje, drankje en spelletje.

zaterdag 13 september

Orgelconcert

Vanwege Nationale Orgeldag wordt het Steinmeyer-orgel van de Koepelkerk bespeeld door meerdere organisten. De concertjes vinden plaats tussen 12.00 en 16.00 uur.

Proefles

Jeugdtheaterschool Bussum start met een nieuw lesseizoen voor kinderen van 8 tot 12 jaar. In 24 wekelijkse lessen wordt een complete musical ingestudeerd onder leiding van ervaren docenten die weten waar ze het over hebben. Om kennis te maken met de Jeugdtheaterschool Bussum wordt er een proefles georganiseerd in Breeduit. Aanvang 16.00 uur. Opgeven op www.jeugdtheaterschoolbussum.nl.

Inloop

Elke zaterdagochtend is er voortaan inloop in De Palmpit aan de Koekoeklaan 3 te Bussum van 09.30 - 11.30 uur om mensen in de gelegenheid te stellen onder het genot van een kopje koffie, thee of warme chocolademelk gezellig samen te zijn. Net als op maandag t/m vrijdag zullen een aantal gastvrouwen/heren u van dienst zijn en zorgen dat u een gezellig zaterdagochtend beleeft in De Palmpit.

Dag van de Democratie

Ook Bussum doet mee aan de Dag van de Democratie. Doel van het evenement is om een breed publiek kennis te laten maken met (lokale) democratie, politiek en de rol van politici en politieke partijen en inwoners inzicht te geven in het democratisch besluitvormingsproces van de gemeente. Het programma in het gemeentehuis van Bussum start om 14.00 uur en duurt tot 16.30 uur (borrel).

zaterdag 13 september en zondag 14 september

Open Monumentendag

Ook Bussum staat weer in het teken van Open Monumentendag. Op 13 en 14 september tussen 11.00 en 16.00 uur vindt in station Naarden-Bussum de tentoonstelling 'Op Reis' van de HKB plaats. De tentoonstelling gaat over 140 jaar spoor.

Inspiratiedagen

Het Centrum voor Gezond Zijn organiseert de 'inspiratiedagen', een sfeervolle markt waar bezoekers zich kunnen oriënteren. Er zijn workshops, lezingen en informatiestands over massage, homeopathie, tarot, haptonomie, creatieve therapie en nog veel meer. De toegang is € 5,00 inclusief een kop koffie of thee. Meer informatie op www.centrumvoorgezondzijn.nl. Het Centrum voor Gezond Zijn is te vinden aan de Karel Doormanlaan 44 in Bussum-Zuid.

Open dag

De indoor skibaan van RockSteady houdt open dagen. Belangstellenden kunnen langskomen om de baan te proberen, bestaande klanten om vast lessen te boeken. De open dagen duren van 13.00 tot 17.00 uur. RockSteady bevindt zich aan de Zanderijweg.

zondag 14 september

DVD-voorstelling

Op deze middag zal om 14.30 uur een mooie dvd worden vertoond op groot tv-scherm. Toegang € 1,-.

Open trouwlocaties

Trouwlocaties door heel Nederland openen de deuren voor bruidsparen. De Majellakapel aan de Iepenlaan in Bussum is een van de deelnemende locaties aan de Open Trouwlocatie Dag. De Majellakapel is vrijblijvend en zonder afspraak te bezichtigen tijdens de Open Trouwlocatie Dag tussen 12.00 en 17.00 uur.

maandag 15 september

Computercursus

Bellefleur houdt een cursus over overstappen naar Windows 8. De cursus wordt gehouden op 15, 22 en 29 september. Kosten € 35,-. Aanmelden op www.wocbellefleur.nl.

Yoga

Elke maandagochtend wordt er yoga beoefend van 10.15 - 11.30 uur in wijkcentrum 'Spieghelwijck'. Bij yoga neemt stress en onrust af en geeft vitaliteit, veerkracht en nieuwe energie.

Lezing

Frank Westerman houdt op uitnodiging van de Volksuniversiteit en de Bibliotheek Naarden-Bussum aan het begin van het seizoen de jaarlezing. Frank Westerman is journalist, schrijver en tv-presentator. Aanvang 20.00 uur, kaarten € 10,-.

dinsdag 16 september

Historisch Café

Er wordt weer een Historisch Café gehouden. Historicus Frits van Dulm geeft aan de hand van onderzoek naar de in 1776 gestorven sergeant Stanislaus, graaf van Elliot een lezing over leven in dienst van de Verenigde Oostindische Compagnie. Over de merkwaardigde adel in haar gelederen, relaties en jammerlijke geschiedenissen. De lezing wordt gehouden in De Hoed aan het Adriaan Dortsmanplein. Aanvang 20.00 uur.

Gymnastiek

Elke dinsdagochtend is er een speciaal gymnastiekprogramma voor ouderen van 9.15 - 10.15 uur in wijkcentrum 'Spiegehelwijck'. Na afloop kan er met elkaar koffie worden gedronken.

woensdag 17 september

Fietstocht

Vanaf De Palmpit aan de Koekoeklaan 3 wordt een lange fietstocht van ± 55 km gehouden. Start om 10.00 uur, einde om ± 17.00 uur. Onderweg wordt twee keer een koffiestop gehouden en op een gezellige plek wordt gepicknickt (lunchpakket meebrengen). Van tevoren aanmelden is niet nodig. Info: 035-6912926. Deelname is gratis en op eigen risico.

Dvd-voorstelling

De Palmpit aan de Koekoeklaan vertoont een dvd op groot televisiescherm. Aanvang 19.30 uur, toegang € 1,-.

Start Biodanza

Annabelle Bruining begint met het geven van wekelijkse lessen biodanza. Het adres is H. Kamerlingh Onnesweg 74. Biodanza betekent letterlijk 'dans van het leven'. Het is een methodiek waarbij gebruik wordt gemaakt van de kracht van muziek, dans en groepsdynamiek. Het muziekgenre varieert van klassiek, salsa en pop tot Afrikaanse ritmes en Zuid-Amerikaanse muziek. Meer info op: www.biodanzametannabellebussum.nl.