Maak een ritje van Naarden naar Bussum in deze oude bus.
Maak een ritje van Naarden naar Bussum in deze oude bus. Foto: jessica de jong

Reizen staat centraal op Open Monumentendag

NAARDEN - Uiteraard wordt Open Monumentendag ook in Naarden gevierd met een uitgebreid programma.

De festiviteiten beginnen al met de gondelvaart op 13 september om 21.00 uur vanuit de Industrie Haven. In samenwerking met het comité van Bussum zal bus 136 van de NBM weer rijden tussen station Naarden-Bussum en Naarden-Vesting (de halte van de bus in de Vesting is op het Ruysdaalplein).

In het stadsarchief komt een tentoonstelling 'Naarden en Vervoer' met onder andere aandacht voor de geschiedenis van de Hamburger Post. In de Nieuwe Haven liggen oude schepen, een trekschuit en er zijn demonstraties van oude nautische ambachten.

Comenius
In het Comenius Museum is een tentoonstelling van oude schoolplaten met de titel 'Van buiten leren'.
Het Comenius Museum is op beide dagen geopend van 12.00-17.00 uur. Men kan op beide dagen om 15.00 uur een gratis rondleiding bijwonen. Het thema is dit jaar 'Reizen'. De rondleiders vertellen over de reizen/levensreis van Comenius.

Activiteiten
Er zijn vele activiteiten door de gehele Vesting: in de Marktstraat komen koetsen en oude auto's en er zijn optredens van een shantykoor, het Junioren Vendel Nardinc en het Comeniuskoor. Ook is de toren van de Grote Kerk geopend voor een beklimming en kan met een bootje door de Vesting worden gevaren. Alle monumenten in Naarden zijn gratis toegankelijk, ook de Oude Begraafplaats aan de Amerfoortsestraatweg.