Michelle Fisser verkoopt tweedehands merkkleding.
Michelle Fisser verkoopt tweedehands merkkleding. Foto: Bob Awick

Michelle Fisser opent 3-daagse webwinkel voor goede doel

BUSSUM - De Bussumse Michelle Fisser (41) doet op 21 september mee aan de Dam tot Damloop en wil ondertussen geld ophalen voor het goede doel. Hiervoor heeft ze niet alleen kennissen benaderd om geld te storten, ze verkoopt ook een heleboel tweedehands merkkleding via een webwinkel die drie dagen geopend is.

Waarom een webwinkel?
"Ik wilde al langere tijd de Dam tot Dam lopen; dit loopevenement staat namelijk op mijn bucketlist. Maar ik wilde het ook aan een goed doel koppelen. Eerst probeerde ik mensen uit mijn netwerk te mailen en te bellen, maar dat vond ik best saai. Toen dacht ik: ik heb zo veel tweedehands merkkleding om te verkopen waarom niet voor het goede doel?"
"Omdat ik een fulltime baan heb en twee kinderen en een studie ga beginnen, dacht ik om de webwinkel drie dagen te openen. Voor mij zijn die drie dagen onoverzichtelijk en bovendien heb ik er niet al te veel tijd voor."

Hoe werkt het precies?
"De winkel heeft 3daysale4life en is geopend op 12, 13 en 14 september. De site is te vinden via de website mijnwebwinkel.nl/winkel/3daysale4life. Ik heb heel veel tweedehands merkkleding en schoenen van mijzelf en mijn kinderen die ik wil verkopen. Om potentiële kopers wat over de streep te trekken is er ook een loting van items, waaronder een gesigneerde cd van Armin van Buuren."

Welk goed doel heb je uitgekozen?
"Dat is Dance4life. Deze non-profitorganisatie zet zich in voor bestrijding van aids. Een goede vriendin werkt als fundraiser voor deze stichting en zo kwam het dat ik al snel wist dat ik hier iets mee wilde doen. Veel mensen geven graag aan organisaties zoals het KWF of de hartstichting. Dit zijn doelen die heel dichtbij werk verrichten. Dance4life en aids staan iets verder weg van velen en daarom wilde ik mij juist hiervoor inzetten."

"Ik ben zelf in zowel Zuid-Afrika als Kenia geweest en heb daar zelf gezien hoe de mensen in Afrika leven."

"Het aidsprobleem is complex. Veel vrouwen worden oneerlijk behandeld. Dance4life geeft voorlichting op scholen. Wereldwijd doen jaarlijks honderdduizenden jongeren mee aan deze voorlichtingsprogramma's. Ze krijgen voorlichting én worden met muziek en dans geïnspireerd zich zelf in te zetten voor een wereld zonder aids, seksueel geweld en ongeplande zwangerschappen."

Wat verwacht je van de Dam tot Damloop?
"Het wordt de eerste keer dat ik zo'n lange afstand ga lopen. Ik doe 58 minuten over tien kilometer, dus ik hoop dat ik de 10 Engelse mijl in anderhalf uur kan afleggen. Ik heb hard getraind en ik ga de finish zeker halen."

Waarom doe je mee aan deze hardloopwedstrijd?
"Toen ik dertig jaar oud was, ben ik heel erg ziek geweest. Ik had nooit gedacht dat ik dit ooit nog zou doen. Maar ik ben van mening: doe wat je leuk vindt en als je iets wilt, dan moet je ook ondernemen. Ik heb meerdere doelen op mijn bucketlist gezet. Niet alleen de Dam tot Damloop staat erop, ik zou bijvoorbeeld ook nog een boek willen schrijven."