De organisatie van Bussum Sportief.
De organisatie van Bussum Sportief. Foto: Tim Wernsen

Eerste editie Bussum Sportief komende zondag

BUSSUM - Op het terras aan de velden achter Squash en Wellness wordt druk vergaderd door de organisatoren over een nieuw evenement genaamd Bussum Sportief. Het is een initiatief van Squash en Wellness, de Zandzee, STTC fysiotherapie en de Sport BSO's van de Stichting Kinderopvang SKBNM die zich hebben verenigd onder de naam 'Sportboulevard Bussum'. Ze organiseren een nieuw sportief evenement, waar een breed scala aan sporten wordt uitgelicht; van kleutergym tot seniorenwandelingen. "Bussum Sportief moet de sportieve tegenhanger worden van Bussum Cultureel", klinkt het ambitieus.

door Mireille Detrixhe

Op zondag 14 september is het zover. Dan is de aftrap van de allereerste Bussum Sportief aan de Sruikheiweg, ontstaan uit een samenwerking tussen de sportieve bedrijven die daar gevestigd zijn. "We hielden afzonderlijk al open dagen, maar besloten om de krachten te bundelen", zegt Remco Pielstroom van Sportcentrum de Zandzee.
"Zo is het idee ontstaan om gezamenlijk een open dag te houden. We vonden het echter ook belangrijk om bij de gemeente aan te sluiten, zodat we verschillende sportverenigingen erbij konden betrekken. We bieden verenigingen een podium om zich te presenteren zodat kinderen en volwassenen kunnen proeven van verschillende sporten, ook buiten de standaard sporten als voetbal en hockey."

"We streven naar een gezond en sportiever Bussum", zegt Remco. "We willen aanhaken op maatschappelijke thema's zoals gezondheid en problemen die er bijvoorbeeld zijn rond diabetes bij de jeugd."

De deuren van Bussum Sportief worden geopend vanaf 10.00 uur. De officiƫle opening wordt om 12.00 uur verricht door wethouder Lia de Ridder. De acrobaten van Corpus Acrobatics zorgen voor een spectaculaire openingsact. Daar verwachten de organisatoren veel van. "Het zijn waanzinnige artiesten die ook op de Uitmarkt hebben gestaan", zegt Remco enthousiast.

"Maar ook van de jeugdbrandweer verwachten we een spetterende demonstratie. Verder kunnen kinderen boogschieten, kickboksen en ropeskippen - een spectaculaire manier van touwtje springen - en er zijn circusworkshops. Kom dus vooral in je sportkleding, zodat je overal aan mee kunt doen", roepen de organisatoren op.

Gezondheid
Tim Wernsen, van het STTC fysiotherapie wijst erop dat je naast allerlei sportieve activiteiten en demonstraties je gezondheid en prestatie kunt testen. "Je kunt bijvoorbeeld een sprongtest doen maar ook een conditie-, coƶrdinatie- of balanstest", zegt hij. "Het evenement is geslaagd als er veel mensen komen die enthousiast zijn en met een lach de deur uit gaan", zegt Remco. Colette van den Brink van Squash en Wellness geeft aan dat voorlichting mensen bewust kan maken van het feit dat ze iets moeten gaan doen; dat kan een sport zijn of een sociale bezigheid.
"We willen laten zien wat het aanbod is en waar je dat kunt vinden", zegt ze. De bedoeling is dat het evenement elk jaar wordt georganiseerd.

"We hopen dat er volgend jaar nog meer verenigingen zullen deelnemen. We kunnen samen een mooi sportevenement neerzetten voor de regio."

'We willen laten zien wat het aanbod is en waar je dat kunt vinden'