V.l.n.r: Irma Winkenius (regiodirecteur van NS), Robert Kok (Voorzitter van Vereniging Vrienden van het Spiegel), Ronald Schut, Pieter Schut en Harro Homan (regiodirecteur ProRail)
V.l.n.r: Irma Winkenius (regiodirecteur van NS), Robert Kok (Voorzitter van Vereniging Vrienden van het Spiegel), Ronald Schut, Pieter Schut en Harro Homan (regiodirecteur ProRail) Foto: Jaap van Hassel

Start viering ‘150 jaar spoor’ met Spiegelschrift-glossy: ‘Zonder het spoor zou Het Spiegel nooit hebben bestaan’

Buurt & Wijk

‘Het spoor’ viert dit jaar zijn 150-jarig jubileum. Het glossy magazine Spiegelschrift is hieraan gewijd en heeft als thema: ‘Het Spiegel aan het Spoor’. Ook ontving de gemeente Gooise Meren namens de NS en ProRail een speciale plaquette. Eerder deze week werd er stilgestaan bij deze twee bijzondere momenten.

Normaal gesproken staat de ruimte naast de hoofdingang van station Naarden-Bussum leeg, maar deze middag is die gevuld met een kleine tachtig man. Bij de deur verwelkomen de uitgevers van het Spiegelschrift, Ronald en Pieter Schut, hun gasten; bestuursleden van de Vereniging Vrienden van Het Spiegel, makers van het blad, geïnterviewden, adverteerders, een deel van het college van B&W van Gooise Meren, NS en ProRail zijn vandaag samengekomen.

‘Treinverhalen’

Op 10 juni 1874 reden de eerste stoomtreinen van Amsterdam naar Amersfoort, via Hilversum naar Utrecht. Zo kwamen ze ook langs Bussum. De komst van de trein was ook de aanleiding voor de bouw van de woonwijk Het Spiegel. De Oosterspoorlijn krijgt dit jaar veel aandacht in H..