De officiële opening met alle werknemers. Foto: Ed van de Pol
De officiële opening met alle werknemers. Foto: Ed van de Pol Foto:

Ranzijn tuin & dier opent deuren in Huizen

HUIZEN Ranzijn tuin & dier heeft een filiaal geopend in Huizen na maanden van renovatie. Met de focus op duurzaamheid, scherpe prijzen en een uitgebreid assortiment aan tuin- en dierenproducten, belooft Ranzijn een waar voordeelcentrum te zijn voor Huizen en omgeving.

Op 1 juli 2023 zijn de sleutels officieel overgedragen aan Ranzijn. Toch schittert sinds de officiële opening pas de nieuwe naam op de gevel. “Tijdens de werkzaamheden heeft het tuincentrum de naam Rebel nog gehouden. Zo konden we de artikelen die niet in ons assortiment zitten nog rustig verkopen en hadden de medewerkers alle tijd om te wennen”, legt David Zwanenburg, directeur Ranzijn, uit.

Tuin én dier

Het zit eigenlijk al in de naam, maar Ranzijn dier & tuin is meer dan een traditioneel tuincentrum. Natuurlijk hebben ze planten en plantbenodigdheden. Daarbij moet je denken aan gereedschap, watergeefsystemen en potterie.

Maar Ranzijn heeft daarnaast ook een complete dierenwinkel mét een moderne en complete dierenartspraktijk. “Wij bieden de complete dierverzorging aan. Dus voer en accessoires, maar ook alle services die je erbij kunt bedenken zoals een hondenwasstraat en een trimsalon. Het zijn gewoon eigenlijk twee bedrijven onder één dak.”

Voordeelcentrum

Ranzijn tuin & dier heeft een groot aanbod en is daarnaast ook een voordeelcentrum. In de winkel hangen grote borden met de tekst ‘Groot ingekocht, dus superscherpe prijzen’. “We willen onze klanten ook wel echt voordeel geven. Daarom hebben we een aantal laagsteprijsgaranties waarmee we laten zien dat we echt voordelig zijn. Dat komt heel goed over hier in deze winkel. Dus daar zijn we heel blij mee.”

Trots

Als directeur is Zwanenburg blij met het nieuwe filiaal, maar het meest trots is hij op de medewerkers. “De manier waarop zij de overstap hebben gemaakt van Rebel naar Ranzijn tuin & dier! Ik ben ook trots op het feit dat ze er allemaal nog steeds bij zijn. Het is toch een grote verandering, maar de collega’s zijn enthousiast en dat vind ik het leukst.”

Toch is dat niet helemaal vanzelf gegaan. “We zijn van oorsprong een familiebedrijf. We weten daarom dat onze medewerkers heel belangrijk zijn. Zeker omdat we een fysieke winkel zijn en het voor de klant heel makkelijk is om online iets te kopen. We moeten heel zuinig zijn op onze vakmensen. Zij kunnen de klanten echt goed helpen in de winkel. Dus daar besteden we veel aandacht aan, zowel in opleiding als in het welzijn van onze medewerkers.”

Openingstijden

Ranzijn tuin & dier Huizen is gevestigd aan Dr. Lelylaan 2. Openingstijden zijn op maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 21.00 uur. Op zaterdag van 09.00 tot 18.00 uur en zondag van 10.00 tot 18.00. De dierenartsenpraktijk heeft dezelfde ruime openingstijden. Ga voor meer informatie naar www.ranzijn.nl/winkels/huizen.

Ranzijn heeft een aantal laagsteprijsgaranties. Foto: Ed van de Pol