Wethouder Jelmer Krujt verzorgde de kick-off van het OldStars-voetbal.
Wethouder Jelmer Krujt verzorgde de kick-off van het OldStars-voetbal. Foto: © Bob Awick

Wethouder Kruijt trapt OldStars bij SDO af; ‘Hoop ook gezond ouder te worden’

Sport

Het is voor jong en oud belangrijk om iedere dag voldoende te bewegen om lichamelijk en geestelijk vitaal te blijven. Gisteravond was bij de Bussumse voetbalclub SDO de aftrap van het OldStars-voetbal. De 68-jarige voormalig topscheidsrechter Roelof Luinge, die topfit is en wekelijks nog wedstrijden fluit, gaf het signaal aan wethouder Jelmer Kruijt voor de officiële aftrap van de OldStars.

Wethouder Kruijt vertelde vooraf aan die aftrap: “De gemeente is blij met dit initiatief. Om gezond en fit te blijven, is het belangrijk om te sporten of in elk geval te blijven bewegen. Ik hoop ook zo gezond oud te worden.”

Bij de voetbalclub Samenspel Doet Overwinnen (SDO) was er geen twijfel om mee te werken aan het verzoek van Gooise Meren Beweegt om het OldStars-voetbal leven in te blazen. Voorzitter Hans Fokker: “Bij onze vereniging is al een groep ouderen actief in het Walking Football; in goed Nederlands wandelend voetballen. Van Gooise Meren kregen wij de vraag of we het OldStars-voetbal - het verschil met Walking Footbal zie ik niet zo snel - wilden faciliteren. Geen enkel probleem en wij hebben daarmee onze maatschappelijke ver..