Afbeelding
Foto: © Bob Awick

Politie vindt voor 25 miljoen euro aan cocaïne in bedrijfspand in Naarden

Politie & Justitie

NAARDEN - Bij de politie-inval onlangs in een bedrijfspand aan de Nikkelstraat in Naarden is bijna 500 kilo cocaïne - met een geschatte straatwaarde van 25 miljoen euro - aangetroffen. Daarnaast werden ook spullen in beslag genomen die gebruikt kunnen worden om drugs te verpakken. Dat maakt de politie donderdag bekend. 

Op die bewuste dinsdag 22 februari bevond zich in het pand een 26-jarige Amsterdammer; hij werd direct aangehouden. Meerdere arrestaties sluit de politie niet uit. Burgemeester Han ter Heegde van Gooise Meren heeft het pand voor zes maanden - in ieder geval tot 1 september 2024 - gesloten.

Aanleiding voor de inval was een anonieme tip die binnenkwam bij Meld Misdaad Anoniem. De melder beschreef dat bij het bedrijfspand vaker sprake was van verdachte situaties. Hierin werd het vermoeden geuit dat in het pand een drugslab aanwezig zou zijn. De politie heeft de anonieme tip verder onderzocht en besloot op basis daarvan binnen te vallen.

In het bedrijfspand vond de politie meer dan 400 kilo cocaïne, allerlei goederen die gebruikt kunnen worden om drugs te verpakken, diverse flessen met gevaarlijke vloeistoffen en een vuurwapen. De politie nam daarnaast een boot en een grote kluis in beslag. In de kluis vond de politie nog eens bijna 100 kilo cocaïne. De totale geschatte straatwaarde van de circa 500 kilo cocaïne komt op bijna 25 miljoen euro.

Meer criminele activiteiten
Deze anonieme tip heeft de politie op het spoor gebracht van deze grote drugsvondst. “Deze zaak laat wederom zien dat het belangrijk is om verdachte situaties te melden bij de politie. Bij een drugslab of opslagplaats voor drugs is altijd kans op giftige stoffen, een explosie of brand. Ook in deze casus werden zeer gevaarlijke vloeistoffen aangetroffen”, aldus de politie. “Daarnaast kan een locatie waar (grondstoffen voor) drugs worden opgeslagen of geproduceerd leiden tot meer criminele activiteiten in de buurt. Hierdoor wordt de buurt onveiliger.”