Afbeelding
Foto: Bert de Bruin

Wie sluit zich aan bij het Goois Vocaal Ensemble?

Cultureel

NAARDEN - Nu het Goois Vocaal Ensemble (GVE) haar 40-jarig jubileum heeft gevierd met een klaterend concert in de Wilhelminakerk in Bussum heeft zij nu weer plaats voor nieuwe (aankomende) zangers en zangeressen. Dat laat Janneke Kransberg, die er vanaf de start bij zit, weten.

“Wij zijn géén ‘meezingkoor’, maar ons repertoire bestaat wel uit Nederlands- en
Engelstalige nummers die herkenbaar zijn voor het grote publiek. Echter, de koorarrangementen en de meerstemmigheid bezorgen iedereen - incluis onszelf - steeds weer kippenvel!”, vertelt Kransberg.

Vitaal

“De gemiddelde leeftijd van onze leden schommelt tussen de 50 en 75 jaar en het GVE staat middenin de samenleving van Naarden/Bussum: op vele jaarlijkse feestdagen, ook met de kerstdagen, zijn wij altijd wel ergens te zien of te horen. Zingen houdt vitaal. In plaats van wielrennen of de sportschool, kun je natuurlijk óók met je vriendengroep gaan zingen. Naast het feit dat je iets nieuws leert en heel veel meer mensen leert kennen, zul je merken dat zingen nét zo goed is voor je conditie.”

Koorzang is een “machtige mix” van: ontspanning door inspanning, ontwikkeling van individueel talent in groepsverband, waar mannen en vrouwen samenwerken naar (letterlijke) harmonie, waar het serieus werken is én gezellig! “Naast altstemmen zijn we vooral op zoek naar versterking van onze 10-koppige mannensectie. Kom gerust eens vrijblijvend poolshoogte nemen, samen met je vriend of buurman of neem contact op met telefoonnummer 06-12681349.”

Repetitielokaal: Beukenrode aan de Chopinlaan 2 in Naarden. Repetitie: iedere dinsdag van 20.00 tot 22.30 uur. Dirigent: Hans van Rutten. Pianobegeleiding: Alwin Kluit. Info: www.gooisvocaal.nl.