Wethouder Nico Schimmel.
Wethouder Nico Schimmel. Foto: © Bob Awick

Vitaliteitsinjectie voor Gooise Meren

NAARDEN Dat de fysieke winkels zware concurrentie hebben van webwinkels c.q. online verkopen staat als een paal boven water. Ander feit is de winkelleegstand in Gooise Meren. Daar zijn de coronapandemie, de energiecrisis en de oorlog in Oekraïne mede debet aan. “Het is voor de ondernemers dubbel zo moeilijk”, zegt Nico Schimmel, wethouder Economie Zaken.

In het kader van de economische ambities voor de gemeente komt hij met de flyer van het aanstaande Ondernemerscongres. “Vers van de pers”, vertelt hij daarbij. Schimmel, ooit zelf ondernemer geweest in Bussum, zegt dat deze groep zelfstandigen de gemeente ‘af en toe nodig heeft’.

Ondernemers willen snel schakelen, maar lopen vaak tegen het logge gemeentelijke apparaat op. Daar wil de wethouder verandering in brengen. Om te horen, te proeven en te zien wat ondernemers nodig hebben van de gemeente wordt daarom op maandag 3 april van 16.00 tot 20.00 uur in theater- en congrescentrum Spant het allereerste Ondernemerscongres georganiseerd. “We stellen ons open voor alle ondernemers: van zzp’er tot aan de grote bedrijven. Mensen lopen bij ons tegen de muur, en samen gaan we op zoek naar de deur.”

‘Van en voor ondernemers, maar het wordt geen
gemeentehuis 2.0'

Parkeergarage De Olmen. - Foto: BussumsNieuws