Afbeelding
Foto: De Tinfabriek

Minister van Economische Zaken en Klimaat bezoekt De Tinfabriek

Bedrijven

NAARDEN - Minister Micky Adriaansens van Economische zaken en Klimaat heeft gistermiddag een werkbezoek gebracht aan De Tinfabriek. Dit gebeurde onder meer samen met lokale en provinciale politici.

De voormalige fabriek was uitgekozen, omdat De Tinfabriek als voorloper wordt gezien als het gaat om verduurzaming van industriĆ«le architectuur. Adriaansens werd meegenomen naar het verleden van De Tinfabriek, het proces van de verbouwing en de hedendaagse invulling van het monumentale pand. De minister zag in de praktijk hoe mixed-use zorgt voor efficiĆ«nt gebruik van ruimte. Het ene moment is De Tinfabriek een showroom, even later een evenementenlocatie. De minister noemde eigenaren Willem Jan en Tineke van der Burg pioniers als het gaat om het opzetten van een duurzame werk- en evenementenlocatie.

Na de rondleiding ging Adriaansens in gesprek met diverse ondernemers uit de FIN Bedrijvenvereniging (Joop van Dort) voor de gemeente Gooise Meren en Wattnu (Miel Jansen). Dit met als doel om te spreken over het verduurzamen van lokale bedrijventerreinen. Een goed gesprek volgde, waarin ruimte was voor het aangeven van wensen en verbeterpunten in de regelgeving.

Afbeelding