Afbeelding
Foto: © Bob Awick

Aanleg glasvezelnetwerk in kernen Gooise Meren; wethouder geeft startsein

Bedrijven

NAARDEN - De aanleg van het glasvezelnetwerk in de kernen Naarden, Muiden en Muiderberg is begonnen. Wethouder Mark Marshall zette hiervoor vanmorgen - samen met Michiel Admiraal, directeur DELTA Netwerk) - de eerste schop in de grond. Hiermee is het officiële startsein gegeven voor de aanleg van het glasvezelnetwerk in Gooise Meren.

Marshall is blij dat de graafwerkzaamheden nu echt zijn gestart. Hij onderstreept het belang van een snelle internetverbinding voor de leefbaarheid in zijn gemeente. “Mensen werken, leren, gamen en streamen veel vanuit huis. En ook zorg vindt steeds meer plaats op afstand. Een goede internetverbinding is hierbij onmisbaar. Door de aanleg van glasvezel in de gemeente Gooise Meren zijn onze inwoners nu en in de toekomst verzekerd van snel en stabiel internet”, aldus Marshall.

(Tekst loopt verder onder de foto)


 © Bob Awick

Directeur Michiel Admiraal spreekt zijn dank uit naar de gemeente Gooise Meren waarin wederzijds vertrouwen van groot belang is geweest in het samenwerkingsproces. “Door deze mooie samenwerking krijgen Muiden, Muiderberg en Naarden nu toegang tot het snelle glasvezelnetwerk en kunnen de inwoners maximaal profiteren van alle voordelen die glasvezel biedt.” In totaal worden de komende periode ruim achtduizend woningen van glasvezel voorzien.” Admiraal vervolgt: “We gaan Naarden-Vesting nu nog niet aanleggen, maar we blijven de komende tijd onderzoeken welke alternatieve mogelijkheden er zijn om dit te realiseren. We hebben nog geen zicht op een concrete planning. Zodra we meer duidelijkheid hebben, zullen we de bewoners direct informeren.”

In opdracht van DELTA Netwerk legt aannemer Selecta Infratechniek het glasvezelnetwerk aan in Gooise Meren. De aannemer is in Naarden al volop bezig met het bezoeken van de woningen. Samen met de inwoner wordt bekeken waar de glasvezelaansluiting in huis kan worden geplaatst. Binnenkort start de woningschouw in Muiden en Muiderberg.

De graafwerkzaamheden zijn nu gestart en duren naar verwachting tot en met het vierde kwartaal 2023. Naar verwachting zijn in het eerste kwartaal 2024 alle inwoners met een glasvezelabonnement op het netwerk aangesloten. Inwoners die zich nog niet hebben aangemeld kunnen zich nog steeds aanmelden voor glasvezel via deltanetwerk.nl.