Loes van Barneveld ontving het Naardense Compliment voor haar tomeloze inzet bij stichting Kinderen In Nood én is ons Zaterdagportret.
Loes van Barneveld ontving het Naardense Compliment voor haar tomeloze inzet bij stichting Kinderen In Nood én is ons Zaterdagportret. Foto: © Bob Awick

‘Ik houd van een goede wind tegen. De zoute lucht opsnuiven!’

Mensen Zaterdagportret

Ze is nog nooit met tegenzin naar haar werk gegaan, de Naardense Loes van Barneveld (69). Begin dit jaar ontving ze tijdens de nieuwjaarsreceptie het Naardens Compliment van de kersverse wethouder Mark Marshall voor haar tomeloze inzet als vrijwilliger bij de Stichting Kinderen in Nood (SKIN). 

Het was heel apart, vertelt ze, want compleet onverwacht. De secretaris van het bestuur had haar erin geluisd en haar meegesleept. Ze zag plots allerlei vrijwilligers om haar heen en collega’s van de stichting. Opeens werd haar naam genoemd. Rotzakken, zei ze, jullie wisten dit allemaal! Wel op z’n Haags natuurlijk, waar ze haar wortels heeft liggen. Zwaar verdiend, dat wel. Alle ‘seizoenen’ van Loes haar leven staan immers in het teken van voor anderen zorgen. Hoe ervaart ze deze winter?

Kinderen in Nood

Te beginnen met de Stichting Kinderen in Nood, waar ze in het bestuur zit en haar handen vol heeft aan het uitzoeken van spullen en afsturen naar arme landen. Ze kwam op het idee zich aan te sluiten nadat ze een advertentie in de..