Afbeelding
Foto: Regio GV

Training ScheidingsATLAS voor gescheiden ouders

Zorg

GOOISE MEREN - Een scheiding is een heel ingrijpende gebeurtenis. Zeker als je samen kinderen hebt. Veel ouders hebben behoefte aan praktische ondersteuning en tips over (gedeeld) ouderschap. Daarom organiseert Jeugd en Gezin de training ScheidingsATLAS, speciaal voor ouders uit de regio ‘t Gooi en de Vechtstreek. 

De eerstvolgende training start op 29 maart. De training gaat in op wat een scheiding met alle gezinsleden kan doen; stress, spanning of conflict tussen ouders en de gevolgen voor de kind(eren) na scheiding. Hoe kun je als ouder je kind leren omgaan met de nieuwe situatie? Hoe zorg je goed voor jezelf? Hoe blijf je samen met je ex-partner betrokken ouders? Allemaal vragen en onzekerheden. De training ScheidingsATLAS biedt hierin concrete ondersteuning. 

Grip

Ouders die deze cursus hebben gevolgd ervaren meer grip en een positief effect op het contact met de andere ouder. Enkele uitspraken van deelnemers van de training begin 2023: ‘Al onze verhalen zijn anders, maar de tools die worden meegegeven bij ScheidingsATLAS zijn toepasbaar voor ons allemaal’, ‘Ik twijfelde erg of ik deze training wilde volgen. Ik vroeg me af of ik voldoende ruimte had voor de verhalen van anderen. Maar ik ben blij dat ik ben gegaan, het is fijn om zoveel herkenning te ervaren!’ of ‘In situaties met de kinderen weet ik nu sneller hoe te handelen’. 

ScheidingsATLAS wordt vier keer per jaar op verschillende dagdelen aangeboden. Deelname is gratis. De eerstvolgende training vindt plaats op woensdagochtend 29 maart en 12 april in Bussum. De training bestaat uit twee bijeenkomsten van elk drie uur. In een groep zitten zes tot twaalf deelnemers. Ouders kunnen meer informatie vinden op www.jggv.nl/cursussen/scheidingsatlas en zich hier ook aanmelden, of een mail sturen naar cursussen@jggv.nl of bellen naar 035-6926350.