De dierenambulance was al gauw ter plaatse om de vos mee te nemen naar de dierenarts.
De dierenambulance was al gauw ter plaatse om de vos mee te nemen naar de dierenarts. Foto: Inter Visual Studio / Casper Bunschoten

Vrouwtjesvos zwaargewond aangetroffen op treinspoor: wat deed het beestje daar?

112

Een vrouwtjesvos is gistermiddag gevonden midden op het treinspoor bij Bussum-Zuid. Het dier was zwaargewond. Mogelijk werd de vos eerder al door iets geraakt. Het treinverkeer werd daarom rond kwart voor vijf stilgelegd, waardoor de dierenambulance de vos kon oppakken. Wat deed dat beestje daar?

De dierenambulance nam de vos mee in een kooitje en bracht het direct naar de dierenarts. Dierenarts Priscilla de Vries van AniCura Dierenkliniek Naarden-Bussum constateerde vervolgens een grote wond in de hals. De wond komt echter niet overeen met verwondingen door een aanrijding met een trein, meent zij. “Ze is gewond geraakt en per toeval op het spoor terecht gekomen, wellicht op zoek naar een schuilplaats of een plekje om te sterven”, aldus De Vries. 

‘Ze hebben haar zo kunnen oppakken, maar dat hoort absoluut niet bij een vos’

“Rond een uur of vijf werd ze bij ons gebracht door de dierenambulance”, vertelt ze verder. “Het is een volwassen vos, te zien aan het volwassen gebit waar een paar tandjes aan ontbraken. Ruim vijf kilo, een gem..