Afbeelding
Foto: Wim Brouwer

Muzikale benefietavond voor Oekraïne in The Spot

Mensen

BUSSUM - Een bijzondere avond staat op het programma in The Spot aan het Wilhelminaplantsoen, waar lokale artiesten uit Oekraïne en Nederland zich op vrijdag 3 maart (20.00 tot 24.00 uur) zullen verenigen voor een muzikale benefietavond. 

Het doel? Het steunen van het mooie initiatief van Wim Brouwer uit Bussum, die samen met een compagnon hulptransporten organiseert naar Oekraïne. De artiesten treden belangeloos op. Het belooft een avond te worden vol energie en saamhorigheid. Wethouder Mark Marshall opent de avond, waarna een swingend dansfestijn onder leiding van een Gooise dj losbreekt. Een evenement om naar uit te kijken!

Wim Brouwer: “De benefietavond is bedoeld om stil te staan bij de gebeurtenissen van het afgelopen jaar, geld in te zamelen voor de hulptransporten en om de Oekraïners die hier wonen een hart onder de riem te steken. Bijzonder is dat een keur van lokale artiesten belangeloos meedoet en dat de eigenaar van The Spot zijn discotheek gratis ter beschikking stelt. De avond wordt gepresenteerd door Ruud Bochardt. Optredende artiesten zijn: muziekband PAGAM met zanger Paul Bouwmans en gitarist Gabri, zangeres Emily Krull, de veelzijdige violiste Janneke van Prooijen, een Gooise dj en Anna, Sergei en Alexi uit Oekraïne.

Volle bus

Brouwer en zijn maat zijn eerder dit jaar gestart met het organiseren van hulptransporten naar Oekraïne. Zij doen dat onder de vlag van twee erkende vrijwilligersorganisaties met ANBI-status: On My Way en Friese Rijders. Het geld van de benefietavond is bestemd om hulptransporten mogelijk te maken. Brouwer en Bakker gaan zelf op dinsdag 7 maart met een volle bus naar Oekraïne.

Wie naar binnen wil, geeft een vrijwillige bijdrage aan de deur van The Spot. Zeker zijn van een plek? Een ticket reserveren kan ook. Brouwer: “We vinden het belangrijk dat een ieder, ongeacht zijn of haar inkomen, in de gelegenheid moet zijn om deze avond bij te wonen. Het is fijn als de avond een ontmoeting kan zijn tussen de vluchtelingen uit Oekraïne die hier in de regio wonen en de bewoners van Gooise Meren. Bij het samenstellen van het programma hebben we ook gekeken om het voor jongeren aantrekkelijk te maken. Wij hopen dat ook jongeren van de partij zijn. Het is fantastisch dat een ieder zo spontaan heeft gereageerd en belangeloos meewerkt.”

Afbeelding