Afbeelding
Foto: Lionsclub Gooiland

DE-actie Lionsclub Gooiland succes; 1.200 pakken koffie naar voedselbank

Algemeen

BUSSUM/NAARDEN - Het inzamelen van DE-punten door de Lionsclub Gooiland voor de Voedselbank Naarden/Bussum/Hilversumse Meent was een groot succes. Er zijn 712.204 punten binnengekomen!

In de gemeente Gooise Meren stonden bij veel AH-filialen de bekende inzamelboxen waar inwoners hun DE-punten konden doneren. De dames van Lionsclub Gooiland zijn in de maand januari aan het tellen gegaan en Lionsclub Gooiland heeft dit jaar 712.204 punten mogen ontvangen. “Dit is goed voor ruim 1.200 pakken DE-koffie die de Voedselbank deze maand zal ontvangen van Douwe Egberts”, meldt Lion Saskia Haanappel enthousiast.

‘Indrukwekkende cijfers’

“Al jaren wordt deze inzamelingsactie door heel veel Lionsclubs in Nederland georganiseerd met medewerking van Douwe Egberts en ieder jaar is het totaal aantal ingezamelde punten weer hoger. Het blijven indrukwekkende cijfers!”, zegt Haanappel. Dit jaar werden landelijk 132 miljoen punten ingezameld. Dit is goed voor 210.000 pakken koffie die de voedselbanken mogen ontvangen voor hun cliënten. Dit is inclusief de verhoging die Douwe Egberts traditiegetrouw doorvoert. “Zo kunnen nog meer mensen genieten van momenten met elkaar, want een kopje koffie brengt mensen dichter bij elkaar”, besluit Haanappel, die alle gulle gevers in Gooise Meren dankbaar is voor hun donaties.