Gooise vriendengroep reed naar Afrika met 26 voertuigen en veilde ze voor het goede doel.
Gooise vriendengroep reed naar Afrika met 26 voertuigen en veilde ze voor het goede doel. Foto: Xraychallenge

Bussumer rijdt met vrienden naar Afrika en veilt 26 voertuigen voor goed doel

Mensen

Bussumer Arthur Aalst (77) is als voorman met een groep vrienden - totaal 24 auto’s en twee motoren - voor het goede doel vanuit Zwijndrecht naar Gambia gereden. Ze deden drie weken over deze monsterrit van 8.000 kilometer. In de week die daarop volgde werden alle voertuigen geveild. Het werd een once in a lifetime experience.

De rit had een emotionele lading, want een jaar daarvoor overleed Arthurs vrouw Ellen, waarmee hij 25 jaar lang de stichting Humanitaire Hulp Gambia runde. Dat maakte de rit extra bijzonder voor de vader en grootvader. “Mijn kinderen stonden aan de finish”, vertelt hij trots. De voertuigen werden in een voetbalstadion geveild. De opbrengsten werden verdubbeld door stichting De Wilde Ganzen en hiermee is digitale röntgenapparatuur aangeschaft voor een ziekenhuis in Gambia. “Het was een ongelooflijk succes”, aldus de fanatieke Bussumer.  

Lamin Health Center

Hoe is dit idee ontstaan? “Door onze stichting hadden we al contact met het ziekenhuis aldaar, het Lamin Health Center. Ze wilden graag onder onze stichting komen ..