Kunstenaar Herbert Immer Willems.
Kunstenaar Herbert Immer Willems. Foto: Galerie Muiden

Expositie ‘Thuiskomen’ van Herbert Immer Willems in Galerie Muiden

Cultureel

MUIDEN - In Galerie Muiden is sinds zaterdag de expositie ‘Thuiskomen’ met werken van Herbert Immer Willems te zien.

De kunstenaar maakt schilderijen met als thema het door hem genoemde ‘heemding’: een gevoel van thuiskomen, van terugkeren naar een plek waar balans, heelheid en harmonie overheersen en waar verdeeldheid, conflict en verlatenheid uitgebannen zijn. Plekken waar we allemaal naar verlangen en zouden willen zijn. Het zijn stuk voor stuk gedetailleerd uitgewerkte landschappen op paneel in olieverf. Ze spreken aan vanwege een gevoel van herkenning, een plek waar het mooi is of was en waar je graag naar terug zou keren.

Bauhaus-idee

Zijn kunstzinnige vorming heeft hij genoten in Rotterdam en Groningen. In Rotterdam heeft hij een zogenaamde ‘Vorkurs’ gevolgd aan de academie, een Bauhaus-idee dat daar toentertijd omarmd werd. Daarna bezocht hij in Groningen de Minerva-academie. Ter aanvulling op zijn praktische kennis is hij cultuurwetenschappen gaan studeren en heeft hij ter afsluiting het boek ‘Een aangename duisterheid’ geschreven. In 2016 is het boek ‘Het oog zoekt troost’ verschenen, een gesprek over kunst, schoonheid en troost. Op dit moment werkt Herbert fulltime als kunstenaar in Haarlem.

Op zondag 5 maart is de doorlopende opening van de expositie én vindt Kunststad Muiden plaats. Een extra reden om naar Muiden te komen. De kunstenaar is dan in de galerie aanwezig om tekst en uitleg te geven over zijn werk. Tijdens de expositie zijn een tiental schilderijen van hem te bewonderen. Naast het werk van hem zijn ook schilderijen van Jasper van Deutekom, Magosja Turkawski en Roelie Bosselaar in de galerie te zien.

Galerie Muiden aan de Zeestraat 40a is open op zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur en op afspraak.