Afbeelding
Foto: Piaxabay

Stapt Gooise Meren in nachttrein?

NAARDEN Is er een kans dat Gooise Meren toch aansluit op de nachttrein Utrecht - Amsterdam? Wethouder Mark Marshall laat weten dat dat technisch mogelijk is, maar dat er wel een flink prijskaartje aan hangt.

Als Gooise Meren instapt, wordt er gestopt op de stations Naarden-Bussum en Bussum-Zuid. Deelname in 2024 kost anderhalve ton, exclusief btw. Daar is in de begroting van 2023 geen rekening mee gehouden.
Het college staat overigens niet te trappelen en ziet - net als het vorige college - geen toegevoegde waarde van de nachttrein voor verbetering van de bereikbaarheid van Gooise Meren. Waarom wordt hier dan toch over nagedacht? "De gemeente Hilversum heeft in haar coalitieakkoord 2022-2026 afgesproken dat Hilversum aansluiting moet krijgen op het NS-nachtnet. Daarom heeft het Hilversumse college van B&W besloten om een overeenkomst voor de nachttrein 2024 op te stellen met NS", meldt wethouder Marshall. "Het doel dat Hilversum voor ogen heeft, is om hiermee de bereikbaarheid van Hilversum, als centrumgemeente in de regio, te bevorderen.ā€¯Hilversum is namens de Regio Gooi en Vechtstreek contractant voor de nachttrein en behartigt dus de belangen van Gooise Meren. In Hilversum gaat de trein vanaf eind dit jaar op alle drie de stations stoppen.

Wat is de mening van de
Gooise Meren-politiek?