Afbeelding
Foto: Kevin de Meijer
foto’s

Repair Café Muiden goed van start

Natuur en Milieu


MUIDEN - Het Repair Café Muiden is afgelopen zaterdag officieel van start gegaan. Samen met de vrijwilligers van Wattnu waren zij aanwezig in buurtkamer ‘t Kwetternest aan de Constantijn Huygenslaan.

De ochtend begon ‘goed’. Een poot van een tafel, die verschoven werd, brak af. Gelukkig waren de reparateurs ook thuis in deze materie en stond de tafel alweer snel op zijn poten.

Het allereerste Repair Café bestond verder uit het fiksen van een koffiezetapparaat, naaimachine en een fietspomp. Caroline Kempkes van Versa Welzijn, die het initiatief nam voor dit bijzondere café, is erg tevreden over de opkomst van afgelopen zaterdag en hoopt in de komende maanden meer mensen te zien.

Tijdens een Repair Café zijn bezoekers vrij om met kapotte elektronica en andere goederen langs te komen voor een reparatie. Dit is gratis, maar er staat wel een fooienpot waarmee de organisatie bijvoorbeeld stekkers en schroeven kan kopen. Het Repair Café is in het vervolg iedere laatste zaterdag van de maand (van 10.00 tot 12.00 uur). De energiecoaches van Wattnu verzorgen die ochtend het Energiespreekuur.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding