Slingers uit de lucht en een harde knal nadat het startschot voor het hernieuwde station was ingeluid!
Slingers uit de lucht en een harde knal nadat het startschot voor het hernieuwde station was ingeluid! Foto: Bob Awick

Feestelijke strik om hernieuwd station Naarden-Bussum; ‘Het is af!’

Buurt & wijk

Station Naarden-Bussum is volledig hernieuwd. De afgelopen jaren is er flink gewerkt aan verschillende verbeteringen van het station, de perrons en het omliggend gebied. Vandaag werd de afronding gevierd. Onder het genot van alcoholvrije mocktails, muziek, zeer gezonde hapjes en een grote knal namen ruim honderdvijftig genodigden het er even van. 

Ook liepen we een oude bekende tegen het lijf: Dick Barendsen (91), bekend van het eigenhandig ingeslagen bordje, die overigens een leuk nieuwtje had. 

Pareltje

Tijdens het drukbezochte feest op de late vrijdagmiddag werd er gesproken door vertegenwoordigers van de gemeente Gooise Meren, NS en ProRail. Onder anderen Harro Homan, regiodirecteur bij ProRail, nam het woord. Spoorvernieuwing vindt hij een highlight, zodat er meer en snellere treinen kunnen rijden. 

‘Tjonge jonge wat is dat mooi geworden’

“De nieuwe overwegen zijn makkelijker oversteekbaar omdat er sporen zijn verdwenen. Dat maakt oversteken veiliger en comfortabeler. Hierdoor kwam er ook ruimte voor de nieuwe entree. Een plaatje, tjonge jonge wat is dat moo..