ChristenUnie Gooise Meren-voorman Roel Kamphuis staat centraal in ons Zaterdagportret.
ChristenUnie Gooise Meren-voorman Roel Kamphuis staat centraal in ons Zaterdagportret. © Bob Awick

‘Welvaart is heel iets anders dan welzijn’

Mensen Zaterdagportret

De meeste mensen kennen hem als de integere en goedlachse lijsttrekker van ChristenUnie Gooise Meren: Roel Kamphuis. Ooit begonnen als business analyst voor de ov-chipkaart bij Translink. Helaas verloor de ChristenUnie vorig jaar haar enige zetel in Gooise Meren, waardoor de partij plotseling geen formele daadkracht meer had in de raad. Dat houdt Roel niet tegen om door te zetten, zich te bemoeien met het politieke debat en op sociale media zijn stem te laten horen. 

Invloed uitoefenen zit in zijn bloed, al was het alleen al om de minder zichtbare groepen zoals woningzoekenden en jongeren een gezicht te geven. Ook in zijn werk als IT-Bussiness Analist gaat alles er om het leven makkelijker te maken.

We vallen meteen met de deur in huis. Hoe sta je in de politieke wedstrijd? “Een beetje onwennig, wat doe je wel, wat doe je niet? Dat is een terugkerend vraagstuk. Mijn hart ligt bij bepaalde thema’s zoals woningbouw en armoedebestrijding. Die dingen zijn voor mij nog steeds heel interessant. Ik ga nog steeds naar de politieke avonden. Toevallig nam ik mijn dochter Laura (9) vorig jaar een keer mee, die vraagt nu elke week: gaan we weer papa?” Wat ‘mag’ je nu nog doen? “Formeel..