Afbeelding
Foto: Shutterstock

Oranje naar huis, voor wie juich jij nu?

NAARDEN Ook al is de Oranjegekte in Nederland tijdens dit WK nooit echt groot geweest, nu Nederland uit het toernooi ligt is het grotendeels afgelopen met de WK-koorts. Voor wie juich jij nu Nederland naar huis is?

Als we om ons heen kijken, dan spotten we hier en daar nog wat oranje items in huizen en tuinen. Maar volledig versierde straten en pleinen? Wij hebben ze tijdens dit WK niet gezien. Afgelopen november meldde onderzoeksbureau Motivaction al dat Nederland niet zoveel interesse had in het WK voetbal van 2022:

Kort voor aanvang van het WK voetbal in Qatar is niet meer dan een derde van de Nederlanders geïnteresseerd in dit toernooi. Weliswaar liep de belangstelling voor WK's de afgelopen decennia al gestaag terug, maar niet eerder lag ze op zo’n laag niveau. Het is zelfs een halvering vergeleken met dertig jaar geleden. Dit schrijft het onderzoeksbureau op zijn website.

‘Slechts’ 5,6 miljoen

Dat het WK dit jaar minder leeft, is ook aan de kijkcijfers van de wedstrijden van Oranje te zien. Ruim 5,6 miljoen kijkers zagen vrijdagavond hoe Nederland ten onder ging tegen Argentinië. Dat blijkt uit de cijfers van de Stichting Kijkonderzoek (SKO). 

5,6 miljoen is natuurlijk heel veel, maar deze kwartfinale werd minder goed bekeken dan kwartfinales tijdens eerdere WK's. De kwartfinale van het WK in 2014, toen Nederland tegen Costa Rica speelde, werd door 7,4 miljoen mensen bekeken. De kwartfinale van Nederland tegen Brazilië in 2010 trok ook ruim 7 miljoen kijkers.

De NaarderNieuws WK-poule 

Ook al hadden ‘we’ niet zoveel zin in dit WK, toch doet het een beetje pijn dat Nederland eruit ligt. Voor welk land juich jij nu? Of ga je helemaal niet meer naar het WK kijken? 

Misschien doe je wel mee aan de NaarderNieuws WK-poule en volg je de wedstrijden nog steeds op de voet om te kijken of je voorspellingen kloppen? Leuk! Wie denk jij dat de finale wint?

Als je meedoet aan de Naarder poule dan ding je mee naar geweldige prijzen, beschikbaar gesteld door lokale ondernemers.

• De eerste prijs is 5 personal trainingen van Fitness Industry Bussum ter waarde van 300 euro.

• De tweede prijs is een vuurwerkpakket Extreme Starburst 288 shots van Vuurwerk Daatzelaar ter waarde van 299 euro.

• De derde prijs is een kapok hoofdkussen van Slaapwereld Bussum ter waarde van 29 euro.

Klassement

Deze week delen we voor de laatste keer het tussentijdse klassement van de Naarder poule in NaarderNieuws. Iedereen op deze lijst komt uit Naarden of de regio. Dus als je jouw naam op de pagina hiernaast ziet staan dan weet je dat jij nog in de race bent voor die mooie prijzen. 

De ranglijst kun je op elk moment van de dag bekijken via www.naardernieuws.nl/wk. Daar lees je ook het laatste Oranjenieuws uit Naarden. Volgende week maken we op deze plek in de krant de winnaars van de NaarderNieuws WK-poule bekend.