Brigitta Boonacker (ONVM) en Max de Goede (PLEK) bundelen hun krachten voor windenergie.
Brigitta Boonacker (ONVM) en Max de Goede (PLEK) bundelen hun krachten voor windenergie. Foto: Ellen Schokker

Never waste a good crisis. Waarom windturbines in onze regio nú nodig zijn

Natuur en Milieu

Er moeten nu meters gemaakt worden op het gebied van de energietransitie en de aanpak van energiearmoede, zeggen Max de Goede en Brigitta Boonacker. Ze willen af van de fossiele energie, oftewel niet herbruikbare energie. Op de lange termijn is deze manier van leven namelijk niet houdbaar, zeker niet voor kleine ondernemers. “Dit is het moment. Never waste a good crisis“, zegt Boonacker daarover. 

Daarom wil De Goede een motie indienen om de haalbaarheid van een eigen windenergiecoöperatie in Gooise Meren te onderzoeken. Eigen goedkope schone energie opwekken van en voor ondernemers, inwoners, maatschappelijke organisaties, sportclubs en de gemeente zelf. 

‘Ze ziet geen beren op de weg, maar knuffelt ze’

De Goede, fractievoorzitter bij de Partij voor Leefomgeving en Klimaat (PLEK) viel het op dat Boonacker - voorzitter ondernemersvereniging Gooise Meren - zeer strijdlustig en begaan was op dit gebied en legde contact. “Ze ziet geen beren op de weg, maar knuffelt ze. Die houding is nu broodnodig”, aldus de Goede. Boonacker: “Laten we structureel de koe bij de horens vatten.”