College met volle kracht vooruit

NAARDEN Het college is weer compleet. Met volle kracht vooruit kan er weer 'geregeerd' worden. Nieuwkomer Mark Marshall (VVD) is inmiddels al voor 100 procent aan de bak. VVD-collega Hugo Bellaart start per 1 januari, terwijl Jelmer Kruijt (GDP/Hart) per 1 juni 2023 fulltime gaat werken. Tot die tijd draait hij voor 65 procent mee.

B&W bestaat nu uit vijf wethouders die allen fulltime gaan werken. Voorzitter is Han ter Heegde. Tijdens de perspresentatie sprak de burgemeester: "Wij zijn blij dat we weer compleet zijn. Dan kunnen we weer full speed." Hij sprak zijn waardering uit voor de collegeleden die de afgelopen periode moesten improviseren. "Tijdens de verbouwing is de verkoop gewoon doorgegaan en dat heeft in de productie niet tot problemen geleid."
De werkafspraken zijn inmiddels gemaakt en de portefeuilles van de wethouders verdeeld. Hier en daar is er wat bijgeslepen. Zo komt het muziekonderwijs in verband met eventuele belangenverstrengeling niet bij Nico Schimmel en de kinderopvang niet bij Jelmer Kruijt. Ter Heegde: "Daar zijn we heel strikt in. Voor de andere portefeuilles geldt: als je daar belangen bij hebt, dreigt te krijgen of je familie is daarbij betrokken dan moet je je daarvan verschonen."
Het college wordt compleet gemaakt met Nico Schimmel (GDP/Hart) en Barbara Boudewijnse (GroenLinks). Zij is de enige vrouw en had gehoopt op iets meer emancipatie binnen het college. Toch is ze vol vertrouwen. Ze is ook locoburgemeester.