Afbeelding
Foto: PR

Bibliotheken Gooi en meer fuseren met Huizen-Laren-Blaricum tot Gooi+

Algemeen

GOOISE MEREN - De bibliotheken Gooi en meer fuseren op 1 januari volgend jaar met de bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum. Ze gaan verder onder de naam: Bibliotheek Gooi+. Ze hebben inmiddels bij de betrokken gemeenten toestemming gevraagd om de statuten te mogen wijzigen. Ook hopen ze op goedkeuring van de samenwerkingsovereenkomst.

“Een fusie versterkt de positie van de bibliotheek”, laat wethouder Nico Schimmel de gemeenteraadsleden in een collegebrief weten. “Door het efficiënter inrichten van de totale personele bezetting is de bibliotheek toekomstbestendig en kan er ingehaakt worden op de vragen vanuit de samenleving. Als gevolg hiervan kan de dienstverlening voor onze inwoners in stand gehouden worden op hetzelfde niveau. De laagdrempelige ontmoetingsplekken voor iedereen bij de bibliotheekvestigingen in de diverse kernen blijven bestaan.”

De plannen voor de gefuseerde organisatie zijn mede gevoed door de input van de medewerkers, laat Schimmel weten. “Met de fusie ontstaat één robuuste en toekomstbestendige organisatie die in staat is om de maatschappelijke opgaven waar te maken en daarmee beter aan te sluiten bij de wensen van de opdrachtgevers.” De bibliotheek blijft de bron voor persoonlijke ontwikkeling. “Als uitgangspunt geldt dat alle huidige vaste medewerkers een passende plek in de nieuwe organisatie wordt aangeboden en dat er geen gedwongen ontslagen vallen.”