V.l.n.r.: Nico Schimmel, wethouder Economie, Gert Jan Sluijter, ondernemersvereniging Naarden-Vesting, Brigitta Boonacker, ondernemersvereniging Gooise Meren, Joop van Dort, bedrijvenvereniging FIN, Harm Hasenaar, ondernemersvereniging Gooise Meren, Rob Nieuwenhuis, ondernemersvereniging Gooise Meren en Babs van Gisbergen, manager vitale kernen.
V.l.n.r.: Nico Schimmel, wethouder Economie, Gert Jan Sluijter, ondernemersvereniging Naarden-Vesting, Brigitta Boonacker, ondernemersvereniging Gooise Meren, Joop van Dort, bedrijvenvereniging FIN, Harm Hasenaar, ondernemersvereniging Gooise Meren, Rob Nieuwenhuis, ondernemersvereniging Gooise Meren en Babs van Gisbergen, manager vitale kernen. Foto: gemeente Gooise Meren/Tom Loman

Bedankontbijt voor ondernemers; ondernemerscongres in 2023

Algemeen

GOOISE MEREN - “We zijn trots op onze ondernemers. Uw bijdrage aan een prettige, leefbare lokale gemeenschap is onmisbaar en uw volhardende inzet is bewonderenswaardig”. 

Met deze woorden bedankte wethouder Nico Schimmel vanmorgen de vertegenwoordigers van de ondernemersverenigingen tijdens een gezamenlijk ontbijt bij de The Breakfast Club aan de Brinklaan in Bussum. Tegelijk kondigde hij aan dat hij, samen met de ondernemers, een ondernemerscongres wil organiseren in het voorjaar van 2023. 

Het ontbijt vond plaats in het kader van de Nationale Dag van de Ondernemer (officieel morgen 18 november, red.) en was een initiatief van de wethouder. De afgelopen twee jaren kregen alle ondernemers een bedankkaart voor hun inzet. De coronacrisis bood weinig mogelijkheden om meer te doen. Maar komend voorjaar wordt grootser uitgepakt: ondernemers in Gooise Meren worden uitgenodigd voor een congres. 

Met het congres wil Schimmel zijn waardering uiten hoe belangrijk ondernemers voor Gooise Meren zijn. In de coronaperiode hebben ondernemers het vaak heel zwaar gehad. En ook nu, met de hoge energieprijzen en personeelstekort, kan ondernemen een enorme uitdaging zijn. De wethouder ziet het al voor zich: “Het congres wordt een kans om de samenwerking met de gemeente, met elkaar en met andere partners verder te brengen. Hoe kunnen we elkaar versterken, van elkaar leren, en ook: met elkaar lachen.” De organisatie wil hij graag samen met de ondernemers oppakken: “Het is belangrijk dat het hún feestje wordt, en dat de ondernemers er ook echt iets aan hebben”, zegt wethouder Schimmel.