Voor Sanne uit Naarden wordt werken onmogelijk gemaakt door het tekort aan opvangplekken.
Voor Sanne uit Naarden wordt werken onmogelijk gemaakt door het tekort aan opvangplekken. Foto: Sanne

Werken onmogelijk voor alleenstaande moeder Sanne (33). Hoe nu verder?

Mensen

Sanne (33) werkt in een cruciaal beroep - als buschauffeur - en heeft daarom flexibele opvang nodig voor haar negen maanden oude dochter. Door het tekort aan flexibele opvangplekken is de kans groot dat ze noodgedwongen moet stoppen met werken. “Als alleenstaande moeder wordt het blijven werken onmogelijk gemaakt”, vertelt ze. 

“In het begin van mijn zwangerschap heb ik mijn toen nog niet eens geboren dochter aangemeld voor de kinderopvang. Op 16 februari van dit jaar werd de kleine meid geboren. Nog geen bericht van de opvang. Gelukkig nog een paar maanden verlof. Dan komt het vast goed, dacht ik. Toen mijn zwangerschapsverlof erop zat, was er nog geen zicht op een plaats bij een kinderdagverblijf of gastouder. Deze twee zijn de enige opties, omdat je alleen dan een toeslag van de belasting krijgt voor de kinderopvang.”

Puzzelen

Sanne draagt de zorg voor haar dochter van twaalf jaar die naar school gaat en haar dochter van negen maanden alleen. Haar dochter van negen maanden werd verwekt met hulp van een donor. De vader van haar oudste ..