Afbeelding
Foto: PR

Oproep: waar is Berend (-Jan) uit Naarden-Vesting?

Mensen

NAARDEN - De redactie ontving een uiterst vriendelijk telefoontje van een dame uit Nijmegen. Afgelopen zondagmiddag had ze met vrienden een cultureel uitje bij Bij Andreas in Naarden-Vesting. Ze had er enorm van genoten, maar eenmaal buiten was het inmiddels pikkedonker en de sfeer veranderde acuut toen ze haar vervoermiddel niet meer kon terug vinden.

Wat bleek? De dame had haar auto - na een tip van iemand - buiten de vesting geparkeerd. “Maar na afloop was ik was ‘m kwijt”, zegt ze door de telefoon. Samen met het bevriende echtpaar uit Breda, dat met de trein was gekomen, ging ze zoeken. Tevergeefs. “Ja, je moet weten dat we alle drie bijna 80 jaar zijn”, lacht ze. 

Hand opsteken

“Uiteindelijk hebben we net buiten die mooie poort (Utrechtse Poort, red.) langs de weg onze hand opgestoken. En toen stopte er een allervriendelijkste man. Ik schat hem tussen de 40 en 50 jaar. Een mooie, lange man in een niet al te grote zwarte auto. We mochten instappen en samen gingen we op zoek naar m’n auto.” Na enig rondsturen vonden hem, maar de Nijmeegse weet bij God niet meer waar. “Plotseling zagen we ‘m staan!” Ze bedankten de man, stapten uit en vertrokken. “Eerst richting station om mijn vrienden weg te brengen en toen naar huis. Daar was ik rond half negen.”

Ze is de automobilist - een inwoner van Naarden-Vesting - zo dankbaar. “Ik vond het zo lief.” Daarnaast vindt ze het bijzonder dat er nog zulke behulpzame mensen bestaan. “Hij vertelde onderweg dat hij van een congres in Boxmeer kwam.” 

Mocht de vriendelijke Naarder zich hierin herkennen dan kan hij zich melden bij de redactie (redactie@bussumsnieuws.nl). Daar zijn de naam en het telefoonnummer van de bejaarde dame, die in het “mooie Andreaskerkje” heeft genoten van een concert van Carter Muller, bekend. Ze was samen met zijn grootouders op pad.