V.l.n.r.: Jelmer Kruijt (fractievoorzitter GDP/Hart), Erik Pieter Vlaanderen (raadslid GDP/Hart), Dick  Roesink (bestuursvoorzitter Hart voor BNM), Marieke Le Noble (vicefractievoorzitter GDP/Hart), Leonard  Koningswijk (bestuursvoorzitter GDP) en Nico Schimmel (wethouder GDP/Hart).
V.l.n.r.: Jelmer Kruijt (fractievoorzitter GDP/Hart), Erik Pieter Vlaanderen (raadslid GDP/Hart), Dick Roesink (bestuursvoorzitter Hart voor BNM), Marieke Le Noble (vicefractievoorzitter GDP/Hart), Leonard Koningswijk (bestuursvoorzitter GDP) en Nico Schimmel (wethouder GDP/Hart). Foto: GDP/Hart

GDP en Hart voor BNM gaan fuseren

NAARDEN De twee lokale partijen Hart voor BNM en Goois Democratisch Platform (GDP) gaan fuseren. Dat is de uitkomst van de ledenvergaderingen die beide partijen maandagavond hebben gehouden en waarin deze voorgenomen koers aan de leden werd voorgelegd. In de komende weken krijgt de fusie verder gestalte en wordt er ook een nieuwe naam gekozen. Tot die tijd draagt de fractie de naam GDP/Hart.

Door de handen ineen te slaan, verwachten beide partijen hun gedeelde ambities naar de toekomst toe nog beter te kunnen verwezenlijken en het lokale geluid krachtig te kunnen laten doorklinken in zowel de gemeenteraad als in het college van B&W. Daarnaast komt het terugbrengen van het aantal politieke partijen in de gemeenteraad de bestuurbaarheid van de gemeente ten goede. 

Samen optrekken

Door deze voorgenomen fusie zullen de fracties van GDP en Hart voor BNM vanaf nu samen optrekken. De fractie bestaat daarom per heden uit elf fractieleden, aangevuld met een aantal steunfractieleden. Jelmer Kruijt zet zijn rol als fractievoorzitter in de nieuwe samenstelling voort. Marieke Le Noble wordt vicefractievoorzitter en de afvaardiging in het college is met wethouder Nico Schimmel uiteraard onveranderd. Zowel Kruijt als Le Noble is verheugd over de samenwerking.

Lees hun reacties op onze website