Afbeelding
Foto: PR

Kort geding eist ontruiming huis aan Cacaostraat

BUSSUM Via een kort geding eist woningverhuurder Custodian Vestede de ontruiming van een appartement aan de Cacaostraat in Bussum. 

Op 18 mei van dit jaar trof de politie een hennepkwekerij in de woning aan. De huurder was spoorloos en heeft sinds mei de huur van het appartement niet meer betaald. Het gaat om een huurachterstand van in totaal ruim 4.200 euro.
Donderdagochtend diende bij de rechtbank Almere het kortgeding waarbij de huurder niet aanwezig was, omdat de man na de inval hoogstwaarschijnlijk naar het buitenland is vertrokken. De man huurde het appartement op de vierde etage van een woningbouwcomplex vanaf augustus 2020, maar was er - volgens buren - zelf bijna nooit. In mei alarmeerde één van de buren de politie. De melder maakte zich zorgen. Er was herhaaldelijk geprobeerd contact met de bewoner te krijgen, maar tevergeefs. De politie besloot op 18 mei de woning te betreden en trof een hennepkwekerij aan met meer dan 260 planten.

Waar is de bewoner? 


'Grease' te zien
in Filmhuis

BUSSUM Grease, de filmhit uit 1978, is vrijdag 19 augustus (20.45 uur) eenmalig te zien in Filmhuis Bussum. Het is een eerbetoon aan zangeres en actrice Olivia Newton-John, die onlangs op 73-jarige leeftijd overleed.

Olivia Newton-John werd natuurlijk wereldberoemd door haar rol als de brave Sandy in de film Grease. De film werd een kassucces. Het album met de soundtrack van de film stond in Nederland zestien weken op nummer 1 in de Album Top 100 en leverde Newton-John twee nummer-1-hits op met You're the one that I want en Hopelessly devoted to you. De actrice is overleden aan de gevolgen van kanker. In 2019 werd Newton-John door de Britse koningin geridderd.