Afbeelding
Foto: Rolien Bekkema\Pvda

Lokale PvdA rouwt om twee collega's

NAARDEN Verdrietig nieuws vanuit de fractie en het bestuur van de PvdA Gooise Meren. Twee partijprominenten overleden in amper een week tijd. 

"Op maandag 1 augustus j.l. is oud-wethouder en locoburgemeester van Muiden Wiebe de Haan na een lang ziekbed te Laren overleden", aldus fractievoorzitter Rolien Bekkema. "Wiebe werd in 1978 raadslid voor de PvdA en in 1983 wethouder. Hij verdedigde zijn eigen of collegestandpunten met kracht van argumenten en grote welsprekendheid. Dat deed hij na zijn periode als wethouder ook weer als fractievoorzitter in de raad. In 1986 werd hij naast zijn raadslidmaatschap ook lid van de Gewestraad Gooi en Vechtstreek en later nog lid van Provinciale Staten."
Acht dagen later bereikte de PvdA het zeer trieste en onverwachte bericht dat Wouter van der Schaaf in zijn slaap was overleden. "Wouter was sinds 2016 een zeer loyaal en betrokken lid van de PvdA-fractie. Hij droeg bij aan het debat over onderwijs en sport en vocht voor de positie van de zwakkeren. Hij kon zich bijvoorbeeld behoorlijk opwinden als het aandeel sociaal in bouwprojecten niet gehaald dreigde te worden. Onlangs sloot Wouter zijn fractiewerk af en werd hij unaniem gekozen tot voorzitter van de afdeling Gooise Meren. Een onmisbare collega."

Meer lees je online